h

Extra herdenkingsbijeenkomst Henk Sneevliet: al 75 jaar niet vergeten

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Henk Sneevliet en zijn kameraden van het Marx-Lenin-Luxemburg Front (MLL Front) vermoord werden door de fascistische bezetter. Sneevliet en zijn kameraden waren revolutionair-socialisten, strijders tegen het kolonialisme en antistalinist. ​Deze 75e sterfdag willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom organiseert het Sneevliet Herdenkingscomité op zaterdag 16 september 2017 een bijeenkomst met een drietal lezingen en toepasselijke muziek.


Poster van de Revolutionair-Socialistische Arbeiderspartij (RSAP), waar Henk Sneevliet voor de bezetting lijsttrekker van was, waarbij het 'ik beschuldig' slaat op de dodelijke bombardementen door de Nederlandse regering op terecht stakende ('muitende') matrozen op het schip "De Zeven Provinciën" in 1933.

Ewald Engelen spreekt over parallellen tussen de jaren dertig en nu, Bart Lankester over zijn tante Trien de Haan-Zwagerman, lid van de Centrale leiding van het MLL-Front en Ron Blom over Sneevliet en het Congres van de Volken in het Verre Oosten.

Het zangkoor Melange Rood treedt op met strijdliederen, maatschappijkritische liederen en, naar eigen zeggen, mooie of leuke liederen. Verder draaien er 2 foto reportages. Ook zijn er boeken aanwezig, die gekocht kunnen worden.

Datum en tijd: 
zaterdag, september 16, 2017 -
13:00 tot 17:30
Waar: 
IIRE-gebouw, Lombokstraat 40 in Amsterdam

U bent hier