h

Actie: Samen Staan Wij Sterk

Foto: Doorbraak

Ben je afhankelijk van een bijstandsuitkering? Wat is dan jouw ervaring in de gemeente Zaanstad? En hoe kan het anders? Kom en praat mee op de bijeenkomst van en voor mensen in de bijstand op vrijdag 6 september van 14.30 u tot 17.00 uur in Buurtcentrum Poelenburcht, Weerpad 1-a, 1504 NX Zaanstad.
In Zaanstad is nog veel te verbeteren. Inwoners met een bijstandsuitkering missen aandacht voor hun persoonlijke situatie en ontmoeten te weinig respect, vertrouwen en steun bij blijvend werk en een behoorlijk inkomen. Je herkent het vast: We worden bang gemaakt, met wantrouwen bekeken en gecontroleerd. We moeten werken voor niks. Anders krijgen we een lagere uitkering of stopt onze uitkering, We moeten solliciteren, maar er zijn nauwelijks vaste banen. Er wordt slecht naar ons geluisterd. Kortom we hebben een onzeker en kwetsbaar leven. Herken je dit? Kom dan naar de bijeenkomst.
De bijeenkomst wordt georganiseerd door de onlangs opgerichte groep Zaanse Bijstand. Aan de actiegroep nemen baanlozen en mensen van de FNV, de PvdA, de SP en Doorbraak deel. Tijdens de bijeenkomst praten we over wat we meemaken. En wat we er tegen kunnen doen. We weten uit ervaring wat het is om een uitkering te hebben. Een ding is zeker: Samen staan we sterk! Samen kunnen we vechten tegen misbruik. Uit ervaring weten we dat protest loont. We moeten ons niet laten verdelen, maar elkaar steunen. Koffie/thee en wat lekkers staan klaar. Het is mogelijk om je kinderen mee te nemen.

Datum en tijd: 
vrijdag, 6 september, 2019 - 14:30 tot 17:00
Waar: 
Buurtcentrum Poelenburcht, Weerpad 1a, Zaandam

U bent hier