h

Nieuws, mei 2013

24 mei 2013

Niet nog meer buurthuizen aan hun lot overlaten!

De SP is er faliekant op tegen dat er op buurthuizen wordt bezuinigd. De SP verzet zich dan ook tegen de 'zoekrichting' in de Kadernota waarin 1,4 miljoen aan bezuinigingen wordt gezocht door nog meer buurthuizen te verzelfstandigen. We weten na de strijd tegen de sluiting van De Bovenkruier in 2011 (nu gelukkig weer aan een doorstart bezig) hoe moeilijk buurthuizen het hebben. Onze zorgen spraken we uit in het Zaans Beraad van 23 mei. Hieronder staan nog eens uitgebreid.

Lees verder
21 mei 2013

Wat komt er op Hoogtij?

Op dinsdag 14 mei is het bestemmingsplan, onderdeel van het plan ‘bedrijventerreinen Zuid’ samen met het bestemmingsplan Bedrijventerrein Noorderveld, globaal besproken in de gemeenteraad. Voor ons is het grootste probleem de ruime bevoegdheid die aan B&W wordt gegeven om zware bedrijven als ze ‘naar aard en invloed vergelijkbaar zijn met minder zware bedrijven’ een vergunning te verlenen.

Lees verder
18 mei 2013

In 1984 versloeg Liverpool Thatcher - een les voor Zaanstad?

In de lente van 1984 startte het gemeentebestuur van Liverpool, de grote havenstad in het noorden van Engeland, het verzet tegen de conservatieve regering van Margaret Thatcher. De vijfde grootste stad van het Verenigd Koninkrijk kende een massabeweging tegen de bezuinigingen en tegen de privatiseringen, die ook toen al gemeengoed waren in tijden van economische crisis. De strijd werd geleid door socialisten georganiseerd rond het weekblad "Militant". Zij vormden de leidende kracht binnen de Labour Party (de Britse PvdA, toen nog een partij voor de gewone man) in Liverpool.

Militant in Liverpool Massale steun voor links stadsbestuur Lees verder
17 mei 2013

'Bezuinigen? Tot hier en niet verder!'

"Zaanstad bezuinigt eindeloos", artikel in Dagblad Zaanstreek/NHD op 17 mei. Lees het artikel.

Lees verder
16 mei 2013

Kadernota: geen wederzijds respect jegens kwetsbaren

Op donderdag 16 mei werd in de gemeenteraad de kadernota besproken. De kadernota bevat de plannen op hoofdlijnen die het college van PvdA, VVD, ZOG en GroenLinks voor de komende periode voorstellen. Deze kadernota staat in het teken van bezuinigingen uit Den Haag en plannen voor een kleinere overheid. Hieronder de algemene beschouwing die fractievoorzitter Patrick Zoomermeijer uitsprak namens de SP-fractie in reactie op de kadernota.

Lees verder

Pagina's

U bent hier