h

Nieuws van de afdeling

23 juni 2017

SP: schaf jeugdloon af!

SP-Kamerlid Jasper van Dijk pleit ervoor om in de strijd tegen leeftijdsdiscriminatie het minimum jeugdloon versneld en volledig af te schaffen. De SP zal bij het debat over discriminatie hiervoor een voorstel indienen. Recent werd supermarkt Albert Heijn door het College voor de Rechten van de Mens schuldig bevonden aan leeftijdsdiscriminatie. Bij het werven van personeel richtten zij zich vooral op jongeren.

Foto: ROOD / www.rood.sp.nl
Lees verder
21 juni 2017

'De groene revolutie moet ook eerlijk zijn'

Stel een parlementaire onderzoekscommissie in om onderzoek te doen naar een eerlijk klimaatbeleid. Dat stelt SP-Kamerlid Sandra Beckerman vandaag voor tijdens het debat over de verdeling van lasten van het klimaatbeleid.

Lees verder
19 juni 2017

Demonstreer tegen Trump en de G20

Begin juli verzamelen de regeringsleiders van de negentien grootste economieën en de EU zich in Hamburg voor de G20-top. Ook premier Rutte is als speciale gast van bondskanselier Merkel van de partij. De top komt op een belangrijk moment: het is tien jaar sinds het begin van de economische crisis die miljoenen mensen in de ellende heeft gestort. Daarnaast heeft Trump zich uit het klimaatakkoord van Parijs getrokken en waren er wereldwijd nog nooit zoveel mensen op de vlucht.

Foto: SP / www.sp.nl
Lees verder
16 juni 2017

Hoe een cultuurpaleis door de strot te drukken...?

Ik zit hier als vertegenwoordiger van de actie groep de Kultuurklutsers namens bijna 3000 sympathisanten, allen stemgerechtigde zaankanters die, bij de komende gemeenteraadsverkiezingen de opstelling van D66, VVD, GroenLinks, PvdA en ZOG om voor een volslagen onnodig en belastinggeld verslindend cultuurpaleis te stemmen, niet zullen vergeten.

Lees verder
14 juni 2017

Gesmijt met geld bij de Veiligheidsregio?

Roland van Braam
Maandag kwam in het nieuws dat de Veiligheidsregio voor miljoenen aan extern personeel inhuurt. Dit is voor de SP onverkoopbaar! Terwijl er brandweerposten moesten sluiten en 1,2 miljoen bezuinigd is op onder andere materieel en er personeel is afgevloeid. De SP vindt dat er met publiek geld netjes omgesprongen moet worden. Lees verder
14 juni 2017

Nieuwsbrief juni SP Zaanstreek

Voor wie de nieuwsbrief van de Zaanse SP heeft gemist of nog eens in kleur na wil lezen hieronder in PDF de ledennieuwsbrief die bij ons SP-maandblad de Tribune werd meegestuurd.

Lees verder

Pagina's

U bent hier