h

Vacature Medewerker provinciale statenfractie SP Noord-Holland (v/m)

12 april 2019

Vacature Medewerker provinciale statenfractie SP Noord-Holland (v/m)

Foto: SP

De SP is met drie zetels plus één duo-commissielid vertegenwoordigd in Provinciale Staten van Noord-Holland. De fractie wordt ondersteund door een fractiemedewerker. Er is per 1 juni 2019 een vacature voor 20-24 uur per week.

De fractiemedewerker ondersteunt inhoudelijk en secretarieel de fractie. Het takenpakket is divers; van bijwonen en notuleren van fractievergaderingen en bijeenkomsten, het schrijven van persberichten, het onderhouden van contacten met partijgenoten, media en belangengroepen, tot inhoudelijk meedenken en meewerken op de verschillende provinciale beleidsterreinen. Een vaardigheid die van groot belang wordt geacht is het aantrekkelijk maken en onderhouden van de provinciale website en het verhogen van de zichtbaarheid van het werk in de provincie op sociale media.
De vaste vergaderdag is op maandag voor zowel Statenvergaderingen als Statencommissies; van de fractiemedewerker wordt verwacht dat hij/zij dan aanwezig is.  Deze zittingen vinden soms ook plaats op donderdagavond. Overige werktijden worden in overleg met de fractie bepaald.
De fractiemedewerker komt in dienst bij de Stichting Ondersteuning Fractie SP Noord-Holland.
De fractiemedewerker is verantwoordelijk voor:
    • Ondersteuning van staten- en commissieleden zodat zij hun werk zo efficiënt mogelijk kunnen uitvoeren (o.a. afspraken fractievergadering bijhouden en opvolgen)
    • Aantoonbare vaardigheid met bijhouden en verlevendigen van de provinciale SP website en deze goed koppelen aan de afdelingswebsites in Noord-Holland
    • Effectief opereren op sociale media zodat het werk van de SP in Noord-Holland maximaal zichtbaar is
    • (Op)maken van folders, flyers en andere uitingen
    • Gericht contact onderhouden met SP-afdelingen in de twee regio’s, andere SP statenfracties, landelijke volksvertegenwoordigers, leden en sympathisanten
    • Meewerken aan de politieke activiteiten van de SP in de provincie
    • Schrijven en versturen van persberichten, en onderhouden van contacten met journalisten.
Jouw achtergrond:
    • Lidmaatschap van de SP en het onderschrijven van het SP-gedachtegoed
    • Bekend zijn met de werkwijze van de SP zowel binnen- als buiten-parlementair
    • Praktisch gericht, hbo- werk- en denkniveau
    • Een flexibele werkhouding, snel kunnen reageren op kwesties die actueel en urgent zijn, stressbestendig
    • Een teamspeler die ook bereid is zelfstandig werkzaamheden uit te voeren
    • Het snel eigen kunnen maken van de complexe provinciale beleidsterreinen
    • Een goede schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal.

Het salaris is overeenkomstig het loongebouw van de SP. De inschaling ligt afhankelijk van ervaring en leeftijd tussen de €2.407,-en €3.157,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling. Bij aanvang van het dienstverband starten we met een overeenkomst van een half jaar. Bij goed functioneren behoort een contract met een duur van de provinciale zittingsperiode (tot maart 2023) tot de mogelijkheden.  
Standplaats: Provinciehuis, Dreef 3 te Haarlem;
Aanvullende informatie kunt u krijgen van Eric Smaling, fractievoorzitter, via 06-21211635. Schriftelijke sollicitaties (met curriculum vitae) richten aan:

Stichting Ondersteuning Fractie SP Noord-Holland
t.a.v. Eric Smaling,
Oudegracht 21,
1381 CG Weesp
Dit kan ook per e-mail: esmaling@sp.nl

De reactietermijn voor deze vacature sluit op 5 mei 2019. Sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in de week van 13 mei 2019.

U bent hier