h

Samen sterk voor een betere participatiewet/bijstand

Foto: © FNV

Het Sociaal Cultureel Plan Bureau kwam in 2019 met een vernietigend rapport over de Participatiewet. De Participatiewet werkt niet. Dat komt ook uit de eigen FNV evaluatie onder uitkeringsgerechtigden. Wat moet er anders? En herkennen werknemers (bedrijven/overheid/sociale dienst/re-integratiebedrijven/(voormalige) sociale werkvoorziening dit ook? Kunnen we samen een vuist maken voor verbeteringen?

Kom dan naar de uitwisselingsbijeenkomst ‘Samen Sterk voor een betere Participatiewet/Bijstand' en praat mee. De zaal is open vanaf 19:00 uur.

Tijdens de avond belichten we de Participatiewet vanuit verschillende kanten.

Waar loop je tegenaan als werknemer bij een gemeente, sociale dienst, sociaal wijkteam, een re-interatiebedrijf, de (voormalige) sociale werkvoorziening.

Wat maak je mee als uitkeringsgerechtigde/werkzoekende?

En wat merk je ervan in jouw sector/bedrijf als er bijvoorbeeld wordt meegedaan ‘Social Investment on Return’. Werken in jouw bedrijf mensen zonder loon, constructies waarbij werknemers werken vanuit de Participatiewet/Bijstand. Zijn ze nog welkom als de subsidies of het werken zonder loon stoppen? Hoe zorgen we ervoor dat het beter wordt?

Met o.a. bijdragen van de Amstelveense wethouder Marijn van Ballegooijen en vanuit de gemeente Amsterdam.

Aanmelden voor de bijeenkomst via uitkeringsgerechtigden.amsterdam@fnv.nl o.v.v. bijeenkomst Participatiewet 10 februari Amsterdam.

Datum en tijd: 
maandag, 10 februari, 2020 - 19:30 tot 21:30

U bent hier