h

Wouter Bos krabt zich achter de oren

3 januari 2006

Wouter Bos krabt zich achter de oren

Zaandam - Partij van de Arbeid (PvdA) leider Wouter Bos heeft zich achter de oren gekrabt. Afgelopen zaterdag nog deed hij in De Telegraaf de uitspraak niet met Groen Links en de SP te willen regeren, maar wel met het CDA.
"Bos wil niet met dít CDA gaan regeren", kopt het dagblad Trouw. In deze krant stelt Bos dat hij deze uitspraak niet gedaan zou hebben en dat men bij de PvdA helemaal niet blij is met deze interpretatie. Zal de PvdA zich beseffen dat er een historische denkfout gemaakt wordt wanneer men de kans om te regeren met Groen Links en de SP laat schieten en juist voor het CDA kiest?


"Of zijn partij nu meer overeenkomsten heeft met het CDA dan met de linkse oppositie, kan Bos niet zeggen. Dat hangt af van de onderwerpen. Omdat je samen oppositie voert, lijken de verschillen met GroenLinks en de SP soms kleiner. Maar die zijn er wel degelijk", schrijft Trouw. Lees ook het bericht in Trouw (klik hier).
SP voorman Jan Marijnissen zegt in een interview 28 december j.l. eveneens in Trouw op de vraag voor een intensieve samenwerking naar en tijdens de verkiezingen met de PvdA en Groen Links naar aanleiding van de opmerking van Bos dat de drie linkse partijen beter apart de verkiezingen aan kunnen gaan:
“Ik ben dat niet met hem eens. Volgens mij vormen we juist een uitstekende coalitie met de bestuurskracht van de PvdA, het vrijzinnig denken van GroenLinks en de sociale bewogenheid van de SP.”
Lees ook het interview met "Jan Marijnissen" (klik hier).
Of het hoop geeft dat Bos niet met dit CDA wil regeren is dus maar afwachten. Voor 'linkse' kiezers is het toch niet zo slim om zogenaamd strategisch te gaan stemmen op de PvdA, want je weet het maar nooit.

U bent hier