h

Anna de Groot: "Geen Rotterdamwet in Zaanstad"

6 februari 2006

Anna de Groot: "Geen Rotterdamwet in Zaanstad"

Wormerveer - In de pers verscheen afgelopen week het volgende bericht: Rotterdam gaat 'kansarme nieuwkomers' weren uit de wijken Tarwewijk, Hillesluis, Carnisse en Oud-Charlois.
Dit kan de gemeente doen, doordat vorig jaar het parlement instemde met de 'Rotterdamwet'. Dankzij deze wet kunnen sinds 1 januari 2006 alle (grote) steden in bepaalde, door het gemeentebestuur aangewezen wijken, nieuwkomers weren die niet meer dan een bijstandsuitkering hebben.
SP Zaanstad lijsttrekker Anna de Groot: "Het lijkt vooralsnog niet erg waarschijnlijk dat de Rotterdamwet in Zaanstad zal worden toegepast. Indien dit wel het geval zal zijn, kom ik uiteraard fors in het geweer".

De gemeente Zaanstad zou mogelijk rijkssubsidie kunnen krijgen als in de stadsvernieuwingswijk Zaandam Zuidoost de Rotterdamwet zou kunnen worden toegepast. Tenminste als Zaanstad aan de criteria voldoet. Dit wordt door de Zaanse ambtenaren uitgezocht.
Anna de Groot zegt: "Of wij dit willen? Nee, dus. Een paar weken geleleden heb ik een en ander in de commissie te berde gebracht naar aanleiding van een tekstfragment in het raadsvoorstel Z'MOP II".

U bent hier