h

Anna de Groot: "May (CDA) heeft het beter begrepen dan Linnekamp (Groen Links)"

27 februari 2006

Anna de Groot: "May (CDA) heeft het beter begrepen dan Linnekamp (Groen Links)"

Door: Willem Croese

Wormerveer - "Minister Peijs van verkeer laat onderzoeken of er rond de grote steden overal tachtig kilometerzones moeten komen. De Amsterdamse coalitiepartijen zijn voorstander van een tachtig kilometergrens op de hele ringweg A10," opent Het Parool van 25 februari jongstleden.
SP Zaanstad lijsttrekker Anna de Groot zegt hier verontwaardigd over: ".De A8, die aansluit op de ring Amsterdam (ring west), had al lang 80 km moeten zijn, en wel op 1 november 2005. Peijs heeft de gemeente Zaanstad een brief gestuurd waarin gemeld werd dat het verzoek van de Zaanse gemeenteraad niet gehonoreerd wordt."


Vorig jaar is op de Ring-west de tachtig-kilometerlimiet ingevoerd. De Amsterdamse CDA-wethouder Hester Maij van milieu pleitte toen al voor invoering op de hele ringweg. ''Het is gebleken dat dat beter is voor alles en iedereen,'' aldus Maij. ''Voor het milieu, de doorstroming en de omwonenden die last hebben van geluidsoverlast.''
Anna de Groot: "Hester Maij van het CDA heeft het tot dusver veel beter begrepen dan Robert Linnekamp van GroenLinks." De SP Zaanstad heeft bijna alle 80 kilometerzone voorstellen gedaan. Vaak ook met andere fracties in de gemeenteraad. Kennelijk komen anderen nu tot het besef dat files minder worden en de luchtverontreiniging eveneens.

U bent hier