h

CDA-er Herman Oomen: "CDA is een rechtse partij"

12 februari 2006

CDA-er Herman Oomen: "CDA is een rechtse partij"


Door: Willem Croese

Zaandam - CDA kandidaat gemeenteraadslid Herman Oomen heeft er geen doekjes om gewonden. Tijdens een bijeenkomst van DIDF (Federatie van Democratische Verenigingen van Arbeiders uit Turkije in Nederland) in buurthuis Poelenburcht deed hij duidelijke uitspraken.
"Het CDA is een rechtse partij. Wij willen een 'rode coalitie' in de gemeente Zaanstad waarin ook plaats is voor het CDA. Ik hoop dat men niet meer op een plaatselijke partij gaat stemmen die er de afgelopen keer een zootje van heeft gemaakt", aldus Herman Oomen.


DIDF bijeenkomst 12 februari 2006
Van links naar rechts: Herman Oomen (CDA), Nuri Karabulut (DIDF) en Anna de Groot (SP)
Foto: Willem Croese

Oomen liet zich meer van dergelijke uitspraken ontlokken.
"De Wethouder voor Minderheden, de heer Linnekamp van Groen Links, wat heeft hij gedaan de afgelopen jaren? Niets."
"Ik zit als CDA-er in een spagaat, want het CDA in Zaanstad is linkser dan het CDA in Den Haag."
Opmerkelijk mogen deze uitspraken genoemd worden, want het CDA doet landelijk haar best om zo sociaal mogelijk te zijn al lukt het deze partij niet echt. Het CDA is de partij die aan het bewind staat van een uiterst conservatief kabinet.
Al is het suggestief, je zou toch minstens denken dat er oppositie bestaat in het CDA. Je gaat toch anders er niet trots op zijn dat het CDA 'rechts' is en dat je als CDA Zaanstad graag in een rode coalitie wil meeregeren?
Herman Oomen opende de aanval regelmatig tegen de politieke partijen die aanwezig waren tijdens de DIDF bijeenkomst, met uitzondering de PvdA. Hij hoopte zelfs dat de PvdA de grootste partij gaat worden in Zaanstad, want met deze partij kan het CDA een rode coalitie aangaan.
Jammer dat de lokale pers niet aanwezig was, want dan had op zijn zachtst gezegd de kop zo kunnen zijn zoals de kop is boven dit artikel op de SP Zaanstreek website.

U bent hier