h

Coalitie onderhandelingen verlopen voorspoedig

21 maart 2006

Coalitie onderhandelingen verlopen voorspoedig

Door: Willem Croese

Krommenie - Volgens SP Zaanstreek voorzitter Nora Swagerman verlopen de coalitie onderhandelingen in Zaanstad voorspoedig. De grote winnaar uit de verkiezingen van 7 maart j.l., de PvdA, heeft de partijen CDA, Groen Links en SP uitgenodigd voor verdere gesprekken.

Maandagmiddag 20 maart heeft er weer een gesprek plaatsgevonden tussen de PvdA en een SP delegatie. De SP onderhandelaars zijn Anna de Groot, Rob Poldner, Piet Keijzer en Nora Swagerman.
De laatste zegt over dit gesprek: "Naar onze mening is er voldoende vertrouwen voor verdere gesprekken en als alles verloopt op de wijze die een ieder wil, dan hebben wij de verwachting dat begin april het geheel afgerond kan worden."
Verder kan en wil Nora Swagerman nog niets kwijt over de onderhandelingen.
Vanochtend kopte het Dagblad voor de Zaanstreek: "Ambtelijke top: er is geen geld." Citaat: "De financiƫle situatie van Zaanstad is van oudsher slecht en zal in de komende raadsperiode mogelijk slechter zijn dan ooit."
Voor de SP Zaanstad is dit geen onbekend gegeven. Rob Poldner (SP) stelde al eerder: "Met de SP in het college doen wij alsof Zaanstad een artikel 12 is (noot redactie: is onder curatele staan), want wij willen het niet worden."
Een ander belangrijk citaat uit dit krantenartikel is: "Het gemeentelijk management team van Zaanstad heeft de nieuwe gemeenteraad een strenge waarschuwing gestuurd om vooral het ingezette beleid voort te zetten."
De directeuren van het ambtenarenkorps lopen hiermee vooruit op de onderhandelingen die thans door de PvdA gevoerd worden. Het lijkt erop dat de gemeentelijke ambtenaren een andere koers door een 'centrum links' college niet zien zitten. Het worden nog harde dobbers voor de onderhandelaars en de PvdA in het bijzonder.

U bent hier