h

College onderhandelingen op stoom

28 maart 2006

College onderhandelingen op stoom

Zaandijk - PvdA fractievoorzitter Hans Luiten laat middels een persbericht weten dat de college onderhandelingen op 'stoom' zijn. De PvdA, Groen Links, SP en het CDA zijn de mogelijkheid aan het onderzoeken of er een 'centrum-links' college in Zaanstad gevormd kan gaan worden.
“Ons uitgangspunt is te komen tot een sociaal, sterk en stabiel gemeentebestuur. De onderhandelingen verlopen tot nu toe constructief en in goede sfeer. We zijn er echter nog niet; er moet nog een aantal zaken worden besproken,” aldus Hans Luiten.

Onder leiding van Hans Luiten (PvdA) zijn tot nu de volgende gespreksonderwerpen gevoerd: wonen in Zaanstad, het sociale profiel, het voorzieningenniveau in de stad, sport, Inverdan en de financiële situatie van de gemeente. Wij mogen hieruit opmaken dat deze programmatische onderhandelingen zijn afgerond en dat men tot overeenstemming is gekomen.
De volgende thema's die aan de orde komen voor het collegeprogramma zijn: bereikbaarheid, ruimtelijke ordening, economie en werkgelegenheid. Er van uitgaande dat de vier partijen ook hier uitkomen is de verwachting dat men over twee weken een conceptakkoord kan voorleggen. Het is dan aan de betrokken partijen om dit conceptakkoord aan hun achterbannen voor te leggen.
Tot die tijd doen de onderhandelaars gedisciplineerd aan een stilzwijgen onder de noemer 'radiostilte'.

U bent hier