h

Nora Swagerman ruilt raadszetel in voor SP Zaanstreek voorzitterschap

8 maart 2006

Nora Swagerman ruilt raadszetel in voor SP Zaanstreek voorzitterschap

PERSBERICHT
Door: Willem Croese

Zaandijk – De gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart heeft de SP Zaanstad maar liefst 5 zetels opgeleverd. De SP Zaanstad is de kiezers enorm dankbaar voor het vertrouwen. Winst hadden de Zaanse SP – ers wel verwacht, maar met zoveel zetels niet.
Nora Swagerman, SP Zaanstreek afdelingsvoorzitter, is nummer 5 voor de SP Zaanstad. In goed overleg met de nieuwe fractie en het lokale bestuur heeft zij besloten haar zetel af te staan aan nummer 6, Carla Schuddeboom.

Nora Swagerman: “Om de voortgang van de afdeling te kunnen waarborgen wil ik mijn functie als afdelingsvoorzitter voortzetten en dit is helaas niet te combineren met het gemeenteraad lidmaatschap. Wij hebben besloten dat ik mijn zetel afsta aan Carla Schuddeboom.
Carla Schuddeboom is een zeer goede vervanger voor mijn persoon. Ik kan mij verder concentreren op het afdelingsbestuur.”
Nu de verkiezingsuitslag zo goed is gevallen voor de SP Zaanstad zal er ook een verandering komen in het lokale bestuur. Het huidige bestuur van de afdeling bestaat grotendeels uit de nieuwe fractieleden. Nora Swagerman verwacht medio april het nieuwe bestuur te kunnen presenteren.
Onder leiding van het nieuwe SP Zaanstreek bestuur gaat de afdeling verder met de activiteiten die de SP gewoon zijn. De SP kent het principe 'zonder actie geen fractie', oftewel u zult Nora Swagerman merendeels buiten de raad vinden met haar bestuur en SP leden.
Carla Schuddeboom: “Ook ik ben verrast over de goede verkiezingsuitslag voor de SP, maar het is wel verdiend. Nu ik Nora Swagerman mag vervangen kan ik mij geheel toeleggen op het raadswerk. Ik heb er veel zin in en wij hebben aan Nora Swagerman een goede afdelingsvoorzitter.”


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Nora Swagerman
Telefoon 075 – 6218700
E-mail zaanstreek@sp.nl

U bent hier