h

Provinciale Staten VVD fractie is nu akkoord met 80 kilometer

26 maart 2006

Provinciale Staten VVD fractie is nu akkoord met 80 kilometer

Haarlem – Geheel tegen de verwachtingen in is de VVD in de Provinciale Staten uiteindelijk akkoord gegaan met de 80 kilometerzones op de provinciale wegen waar het nodig is. Tijdens de commissie Wegen Verkeer en Vervoer (WVV) vergadering van 9 maart j.l. werd gesproken over het voorstel. De VVD hield een slag om de arm.

Inmiddels heeft mevrouw De Bijl (VVD) de 80 kilometerzones besproken in haar fractie. De griffier van de Provinciale Staten mevrouw Spoor meldt: “De VVD fractie kan akkoord gaan met het voorstel om de maximum snelheid op provinciale wegen aan te passen volgens het voorstel gedaan in eerder genoemde commissievergadering.”
SP Statenlid Bert Putters is blij verrast dat de VVD om is wat dit punt betreft. Hij kent echter nog niet de exacte standpunten van de VVD fractie waarom zij nu wel en eerst niet de 80 kilometerzones willen hebben. “Ik vermoed door de druk van Cornelis Mooij. Hij is VVD gedeputeerde en was al die tijd al voorstander van dit voorstel.” De SP – er kan ieder geval verder met de plannen voor 80 kilometerzones wat minder vervuiling (fijnstof) en files oplevert.

U bent hier