h

Robert Lotman SP Zaanstad kandidaat uit Zaandijk analyseert prognose

6 maart 2006

Robert Lotman SP Zaanstad kandidaat uit Zaandijk analyseert prognose

Zaandijk - Als ik de laatste prognose van Zaanse Streken bekijk en analyseer kan het huidige college van B & W blijven zitten door de forse winst van de PvdA dat het verlies van Groen Links compenseert. Groen Links maakt een flinke duikeling van vier zetels naar twee. Ook het verlies van het CDA wordt gecompenseerd door de winst van de PvdA. Er zit wel een adder onder het gras. De PvdA heeft twee restzetels.

Maar ik denk dat de bevolking deze coalitie niet meer terug wil zien. Er loopt namelijk nog een poll. Welke collatie wil de burger graag zien. Dat is een coalitie van PvdA, Groen Links, SP, Rosa en de CU. Ed Anker was echt de sterkste debater van het lijstrekkersdebat zaterdag j.l. hij staat bij mij op een goede tweede plaats.
Zelf ben ik een groot voorstander van deze coalitie. Ook omdat mijn partij op een verdubbeling staat in de peilingen. Deze linkse coalitie zou dan de absolute meerderheid hebben. En zoals Harry Slinger al zei:" De Zaanstreek was ooit eens rood". En laat het die kleur weer krijgen.
Ja en dan de partij van de IJsbaan een verrassende nieuwkomer die in de peilingen op een zetel staat. Ik zou zeggen een snelle rondetijd. Ik zie het meer als een proteststem tegen de huidige coalities, wat ons als burger een hoop geld heeft gekost.
Maar dit zijn allemaal peilingen. Morgen mag u zelf kiezen en kom in grote getale, want ook uw stem telt. (R.L.)

U bent hier