h

Zaanse Logica: "Ik ben het nu zat"

1 maart 2006

Zaanse Logica: "Ik ben het nu zat"

Mevrouw L.J. de Groot uit Zaanstad schreef de SP Zaanstad onderstaand bericht:
"Kort geleden heeft er een berichtje over mij in het NHD gestaan inzake het dumpen van grof vuil achter mijn huis door buurtbewoners. Ruim 10 jaar ben ik al bezig regelmatig de gemeente te bellen om de boel op te komen halen. "Ik ben het nu zat", stond er in het krantenartikel.

Natuurlijk zijn de buurtbewoners de eersten die verantwoordelijk zijn voor hun eigen afgeschafte spullen. Maar ik vraag mij af of er door de gemeente misschien regelmatig wat "ruchtbaarheid" kan worden gegeven aan het feit dat spullen, na slechts een telefoontje van de eigenaar, door de gemeente in overleg worden opgehaald.
Als de verkiezingsroes weer voorbij is en alle aanplakbiljetten weer van puien en andere ophanggelegenheden zijn verwijderd, misschien kan de gemeente dan op de vrijgekomen plaatsen aanplakbiljetten over dit onderwerp aanplakken met de mededeling dat zowel de gemeente als de buurtbewoners het publiek dankbaar zullen zijn als zij zich aan de regels houden.
Er komen steeds weer nieuwe jonge gezinnen bij die dit nog moeten leren, waar vroeger, voor de verloedering begon, het vanzelfsprekend was dat je dergelijke dingen meekreeg van je ouders.
Misschien heeft u nog betere ideeën om deze problematiek op te lossen?"

U bent hier