h

SP Zaanstad fractievoorzitter Anna de Groot doet een stapje terug

3 april 2006

SP Zaanstad fractievoorzitter Anna de Groot doet een stapje terug

PERSBERICHT

Door: Willem Croese

Wormerveer – SP Zaanstad fractievoorzitter Anna de Groot heeft in goed overleg met haar fractie besloten om vanaf heden haar leidinggevende rol neer te leggen. Zij blijft wel lid van de SP Zaanstad fractie. De nieuwe SP Zaanstad fractievoorzitter is Rob Poldner geworden.

De redenen voor Anna de Groot zijn zwaarwegend. Naast haar werk als fractievoorzitter voor de SP heeft zij ook nog een verantwoordelijke functie in het bedrijfsleven. Door de sterke groei van haar fractie na de laatste gemeenteraadsverkiezingen is de hoeveelheid werk als fractievoorzitter aanzienlijk toegenomen.
Tot voor kort kon Anna de Groot haar beide maatschappelijke functies uitstekend combineren. Zij verwacht nu dat zowel haar werk in de fractie als in het bedrijfsleven onder druk komt te staan. Om kwaliteitsverlies te voorkomen op beide fronten heeft zij de keuze gemaakt om het voorzitterschap van de SP fractie in Zaanstad te beëindigen. Wel zal Anna de Groot 'voortvarend' doorgaan met het raadswerk als SP Zaanstad fractielid.
Anna de Groot werd in het najaar van 2001 door de SP Zaanstad ledenvergadering gekozen tot lijsttrekker. Onder haar leiding kwamen de Zaanse socialisten in maart 2002 vanuit het 'niets' met twee zetels in de gemeenteraad.
In 2005 werden de voorbereidingen getroffen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart 2006. Anna de Groot heeft met haar partij hard gewerkt om het SP verkiezingsprogramma, 'Omdat het om mensen gaat', samen te stellen.
Tijdens de SP Zaanstad ledenvergadering van december 2005 werd Anna de Groot wederom gekozen tot lijsttrekker. Zij versterkte haar partij qua aantal zetels in de gemeenteraad van Zaanstad van twee naar vijf zetels op 7 maart j.l.
Voor meer informatie:
Nora Swagerman (SP Zaanstreek voorzitter)
Telefoon 075 - 6218700
E-mail Nora Swagerman

U bent hier