h

Meldpunt Vissterfte 0800 - 1430

25 mei 2006

Meldpunt Vissterfte 0800 - 1430


Heiloo – Massale vissterfte is in sommige Noord-Hollandse wateren geen ongewoon verschijnsel meer. Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft een speciaal telefoonnummer beschikbaar gesteld om vissterfte en oppervlakte water verontreiniging te melden. U kunt 24 uur per dag terecht op het nummer 0800 – 1430.

Volgens het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier kunnen door bagger- en maaiwerkzaamheden sloten, vaarten en kanalen zodanig troebel worden dat de vissen ernstig in problemen kunnen komen door zuurstofgebrek.
Zodra vissen massaal aan het wateroppervlak verschijnen om naar lucht te happen wordt men ‘direct’ verzocht het calamiteitennummer 0800-1430 te bellen.
Ook bij aanleg van nieuwbouw- en herinrichtingprojecten is het noodzakelijk om goed op te letten met name wanneer sloten worden leeggepompt om bijvoorbeeld beschoeiingen te plaatsen.
Zodra er dode vissen in het water drijven moeten deze zo snel mogelijk worden verwijderd om verspreiding van ziektekiemen tegen te gaan. Ook hiervoor is het raadzaam om het calamiteitennummer te bellen.

U bent hier