h

Ze kunnen niet meer om ons heen

23 mei 2006

Ze kunnen niet meer om ons heen

Door: Willem Croese

De Limburgse coördinator Mariette Hanssen van het actie comité 'Stop de herkeuringen' stelt dat de Tweede Kamer niet meer om de kwestie van WAO herkeuringen heen kan. Het comité organiseerde op 17 mei j.l. een demonstratieve bijeenkomst op het plein recht tegenover de Tweede Kamer. Circa tweehonderd mensen demonstreerden met het comité mee tegen de strenge herkeuringen.

Mariette Hanssen vertelt desgevraagd: "Wij zijn misschien wel hoofdzakelijk vanuit Limburg de laatste weken de kar aan het trekken geweest, maar wij zijn wel landelijk georganiseerd." Het actie comité werd namelijk als een Limburgs comité gepresenteerd, maar blijkt dus landelijk te werken.
De datum waarop de demonstratie werd georganiseerd is niet geheel toevallig, want het was het actie comité al bekend dat de Tweede Kamer op 30 mei a.s. over het onderwerp 'herkeuringen' met minister De Geus van Sociale Zaken in debat gaat.
Mariette Hanssen hierover: "Het actiecomité heeft extra de 17e mei als actiedag gekozen, in de aanloop naar de bijeenkomst van de Tweede Kamer eind mei, waar de WAO nogmaals besproken wordt.
Het actiecomité wilde namelijk een aantal weken voor de bijeenkomst van eind mei in Den Haag een gezicht geven aan de WAO-ers, zodat de kamerleden tenminste een gezicht voor zich zouden zien, bij de cijfers en dossiernummers die ze normaal gesproken onder hun neus krijgen, als er dan al over het lot van de WAO-ers verder wordt gesproken.
Verder is het aanbieden van de ervaringsverhalen en de petitie NU dus precies op het juiste moment geweest, dus kunnen ze daar niet meer omheen!"
De verwachting is dat het actie comité 'Stop de herkeuringen' 30 mei een vervolg zal geven aan de strijd wat gevoerd wordt.

U bent hier