h

Nog steeds veel klachten over bloemetjes taxi

14 juni 2006

Nog steeds veel klachten over bloemetjes taxi

Door: Willem Croese


Haarlem – Het Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV) en de Wet Vervoer Gehandicapten (WVG) leveren nog steeds veel klachten op in Noord–Holland. De klachten bestaan voornamelijk uit het te laat komen en het niet goed vastzetten van rolstoelen.
Uitvoerder Connexxion beantwoordt de klachten naar de klanten toe met een bloemetje. Vandaar dat het CVV en WVG vervoer ook wel de ‘bloemetjes taxi’ genoemd wordt.

De Noord-Hollandse SP statenfractie heeft actie ondernomen op de klachten en zal deze vrijdag a.s. aanbieden aan VVD gedeputeerde G. Mooij.
SP statenfractielid Bert Putters: “In februari heeft de SP een klachtenlijn geopend. Dit was naar aanleiding van berichten in de pers over de problemen bij dit soort openbaar vervoer. Vrijwel gelijktijdig beloofde G. Mooij dat hij er alles aan zou doen om de klachten de wereld uit te helpen.”
Vier maanden lang heeft de SP de klachten verzameld. In de tussentijd is niet gebleken dat de Noord-Hollandse gedeputeerde de problemen heeft kunnen oplossen, want de klachten zijn nog steeds hetzelfde.
Vrijdagmiddag a.s. om worden de klachten om 14:30 uur G. Mooij aangeboden met de hoop dat hij nu werkelijk oplossingen gaat zoeken.

U bent hier