h

Ouders Octant willen school op één plek

8 juli 2006

Ouders Octant willen school op één plek


Zaandijk – Ruim vijftig kinderen, ouders en leerkrachten van de basisschool Octant uit de wijk Saendelft kwamen afgelopen donderdag naar het gemeentehuis waar zij onderwijs wethouder Robert Linnekamp (Groen Links) handtekeningen hebben aangeboden. De indieners van deze handtekeningen maken zich ernstig zorgen over de situatie van hun school Octant. Momenteel bestaat de school uit noodlokalen op verschillende plaatsen. Men wil alle noodlokalen bij elkaar hebben.

Volgens de delegatie van Octant worden veel kinderen van 'hot naar her' gebracht. Men verwacht van de wethouder een juist besluit.
Robert Linnekamp is bekend met het probleem van de noodlokalen. Volgens hem is men bezig een goede planning te maken. Echter het is voor de wethouder een 'lastig verhaal' om de wens in te kunnen willigen voor 4 september. Op die datum beginnen de scholen weer. Het probleem zit met name in het feit dat de grond van andere eigenaren is dan de gemeente waar eventuele alternatieven gerealiseerd kunnen worden.
Middels een motie wat door de gehele raad werd ondersteund wordt het College c.q. de wethouder van onderwijs gedwongen om alsnog in overleg te gaan met de bovenschoolse directie van Agora wat over Octant gaat; er een onderzoek komt voor een semi-permanente huisvesting wat de noodlokalen kan vervangen en een onderzoek naar permanente en tijdelijke huisvesting in Saendelft Oost en West zowel in het aantal lokalen als locaties.

U bent hier