h

100.000 handtekeningen 'Grijs Op Reis'

24 oktober 2006

100.000 handtekeningen 'Grijs Op Reis'

Door: Willem Croese


Den Haag - Een delegatie van de SP Zaanstreek ging vandaag naar Het Plein in Den Haag recht tegenover de Tweede Kamer om de vierduizend Zaanse handtekeningen voor het gratis openbaar vervooer voor ouderen in te leveren. De afgelopen maanden hebben de Zaanse SP-ers overal in de stad handtekeningen hiervoor opgehaald. Totaal zijn er ruim 100.000 duizend handtekeningen opgehaald.

In het interview met SP Tweede Kamerlid Arda Gerkens werd al eerder uitgelegd waarom het zinvol is om het openbaar vervoer 'gratis' te maken voor ouderen en jongeren. Ook nu gaf zij in een toespraak (met MP3 te beluisteren) aan dat er nog hoop en mogelijkheden zijn om dit alles te realiseren.
De SP Brabant is al bezig met de realisering van gratis openbaar vervoer in hun provincie (met MP3 te beluisteren). Nu de rest van het land nog.
Bijna aan het einde van de slotmanifestatie werden de ruim 100.000 handtekeningen symbolisch overhandigd aan de Voorzitter van de Vaste Kamercommissie Vervoer, de heer Atsma (met MP3 te beluisteren). Hij was diep onder de indruk van de hoeveelheid handtekeningen en het initiatief om gratis openbaar vervoer voor ouderen en jongeren aan de orde te stellen.

U bent hier