h

Sneltreinvaart voor ‘Grijs Op Reis’ actie

9 oktober 2006

Sneltreinvaart voor ‘Grijs Op Reis’ actie

Door: Willem Croese


Krommenie – De actie ‘Grijs Op Reis’ van het landelijk platform SP Ouderen nadert met een sneltreinvaart het einde in Zaanstad. Deze actie staat voor gratis openbaar vervoer voor ouderen en jongeren. De SP Zaanstreek afdeling heeft de afgelopen zomer circa 4000 handtekeningen opgehaald onder de Zaanse bevolking.

De handtekeningen konden op duplosteentjes geplaatst worden. Deze steentjes, bijna 100.000 stuks uit het hele land, zullen 24 oktober op een ludieke manier in Den Haag gepresenteerd worden aan de Tweede Kamer.
SP Zaanstreek voorzitter en actieleider, Nora Swagerman: “Als het goed is gaan wij a.s. zaterdag nog een keer op de markt in Zaandam staan. Wij proberen een groep mensen nu bij elkaar te krijgen die de 24ste meegaan naar Den Haag.
Hoe de presentatie zal zijn op de 24ste weet ik nog niet, want morgen hebben wij een overleg met het SP Ouderenplatform en zullen dat dan bespreken.”
Tot nu toe zijn de ervaringen met het Zaanse publiek over het gratis openbaar vervoer goed te noemen. Nora Swagerman hierover:
“Ja, de meeste mensen zijn enthousiast omdat het onderwerp ‘gratis openbaar’ hen aanspreekt. Er is een groep mensen die vindt dat het niet alleen zou moeten gelden voor jongeren en ouderen, maar voor iedereen. Het merendeel gaat akkoord als je uitlegt dat je het niet in een keer zo kan uitvoeren. Het enthousiasme om te tekenen was groot.”
Wilt u de actie ondersteunen? Neemt u dan contact op met Nora Swagerman per e-mail of telefoon 075 - 6218700.

U bent hier