h

SP-ers met elkaar in gesprek

2 oktober 2006

SP-ers met elkaar in gesprek


Krommenie – Door een dag bij elkaar te zitten en de stand van zaken door te nemen heeft de SP Zaanstad afgelopen zaterdag in buurthuis De Pelikaan naar zichzelf gekeken. Voor de SP-ers is de deelname aan het College nieuw en is het hierdoor wennen aan deze situatie. Aanwezig waren de bestuursleden, de fractie en de wethouder. Zij maakten diverse afspraken om te komen tot nog betere samenwerking met elkaar en om nog beter naar buiten te kunnen treden.

Onder leiding van SP Zaanstad raadslid Sonja van Elmpt werd er van tien uur ‘s morgens tot vier uur ’s middags constructief gesproken en gehandeld. Van Elmpt is het in dagelijks leven communicatie adviseur bij een zorginstelling te Amsterdam. Vanuit haar kennis en vakbekwaamheid kwamen de Zaanse socialisten tot discussie.
De discussie ging onder andere over het feit hoe je de SP standpunten binnen en buiten de partij uitdraagt sinds dat de SP-ers deelnemen aan het College. Op het moment dat je een coalitie aangaat zul je hier en daar wat water in de wijn moeten doen. Dit is nu eenmaal een gegeven binnen de parlementaire democratie. In dit geval zul je als SP juist de punten die belangrijk zijn goed moeten verwoorden.
De Zaanse socialisten hebben hiervoor diverse middelen en mensen. De partij heeft een wethouder, een fractie, een website en kent het ouderwetse maar nog steeds actuele handwerk van de straat op gaan om met mensen de discussie aan te gaan, enzovoorts.
De ‘brainstormdag’ is al met al een goede dag geweest waarbij de partij goed naar zichzelf heeft gekeken en niet alleen ambitieus maar ook realistisch de toekomst ingaat. “Medio april volgend jaar krijgt deze dag een vervolg,” benadrukte SP Zaanstreek voorzitter Nora Swagerman.

U bent hier