h

Taxistandplaatsen op moordplek

2 november 2006

Taxistandplaatsen op moordplek


Zaandam – De verhuizing van het busstation en de fietsenstalling bij het NS-station in Zaandam is inmiddels gebeurd. Dit was nodig om de sloop- en bouwwerkzaamheden de ruimte te geven voor het megaproject Inverdan. Echter het lijkt wel dat de taxistandplaatsen geheel zijn vergeten. Peter Arendse van taxibedrijf Kalf Zaandam is verbijsterd. Hij schreef een noodkreet naar de SP-Zaanstad fractie.


Foto: Rob Poldner

“Zelfs wethouder Luiten gaat hand in hand met Connexxion leuke tasjes uit staan delen met lekkere versnaperingen! Heeft de wethouder nog 20.000 tasjes over voor ons, want sinds wij als taxiondernemers verbannen zijn naar een plek waar je zelfs niet eens begraven wilt worden hebben wij onze inkomsten tot 0 zien dalen en zullen wij de tasjes van Luiten hard nodig hebben om onze gezinnen van voedsel te voorzien. Aan de aandacht van "onze" gemeente zijn wij helaas ontsnapt, tevens aan die van NS Vastgoed,” aldus Peter Arendse namens de taxiondernemers in Zaanstad.
SP-fractievoorzitter Rob Poldner besloot vanochtend meteen te gaan kijken naar de situatie waar de taxichauffeurs moeite mee hebben. Hij vond het koud en tochtig en merkte op dat zijn bezoekje overdag was en vraagt zich af hoe het ’s avonds zal zijn.
“Dat hier geen of weinig klandizie te halen valt, kan ik me goed voorstellen. Daarbovenop komt dan nog dat de ligging van de nieuwe standplaats ver weg is van bus en treinverkeer. Dit is toch de plek waar reizigers [g]een taxi verwachten.”
Na overleg met zijn fractie besloot Rob Poldner zijn collega’s in de raad middels een brief extra aandacht te vragen voor oplossingen. Hij zegt dat er te weinig aandacht is geweest voor de taxistandplaatsen en dat er aangenomen werd dat alles vlekkeloos zou verlopen.
De SP stelt voor om minimaal 3 taxistandplaatsen bij het tijdelijke busstation te maken. De wachtende taxi’s kunnen parkeren op het P&R terrein en aanschuiven als een taxi met een passagier vertrekt.

U bent hier