h

Hulp weer in orde

22 december 2006

Hulp weer in orde

Door: Willem Croese


Zaandam – De circa 150 gebruikers van Evean Thuiszorg krijgen toch huishoudelijke hulp zo meldde het Dagblad voor de Zaanstreek op donderdag 21 december. Het zorgkantoor van Achmea waar Evean toebehoort is met extra geld over de brug gekomen om de 150 patiënten te helpen. Vorige week donderdag verstuurde Evean nog een brief naar deze mensen met de mededeling dat er geen geld meer is en er daarom geen huishoudelijke hulp zal komen tot en met eind december dit jaar.

Kennelijk hebben de publicaties in de pers hun effect gehad. Op dinsdag 19 december meldden wij op de SP Zaanstreek website al middels het artikel ‘Evean: Geld is op, dus geen hulp’ wat de problemen zijn met de huishoudelijke hulp in de Zaanstreek met Evean. Woensdag 20 december kopte het Noordhollands Dagblad ‘Het geld is op, geen thuiszorg’ en kwam met een soortgelijke verhaal zoals hier op de website.
Toeval? Dat maakt niets uit als de boodschap maar over is gekomen en de 150 patiënten weer gebruik kunnen maken van de huishoudelijke hulp.
Robert Lotman uit Zaandijk heeft de Zaanse wethouder mevrouw Corrie Noom een brief geschreven over deze kwestie. Corrie Noom is in het Zaanse college belast met zorgzaken en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) waar per 1 januari a.s. ook de huishoudelijke hulp onder komt te vallen.
Corrie Noom schreef Robert Lotman woensdag 20 december: “Vanaf 1 januari a.s. wordt de gemeente verantwoordelijk voor de (enkelvoudige) huishoudelijke hulp. De situatie zoals die in de brief van Evean wordt geschetst, kan zich vanaf die datum niet meer voordoen, omdat de gemeenten er voor moeten zorgen dat iemand die de indicatie heeft voor huishoudelijke hulp die ook krijgt. U bent daarover in een brief geïnformeerd en ook via bijeenkomsten en artikelen in de pers is men op de hoogte gesteld.”
Verder liet de wethouder weten waardering uit te spreken over de betrokkenheid van Robert Lotman. Hij is één van de 150 gebruikers die gedupeerd zou raken door de stop van huishoudelijke hulp door Evean.

U bent hier