h

Actieve rol nieuwe SP leden

8 februari 2007

Actieve rol nieuwe SP leden

Door: Coby van de Berg


Zaandam - Afgelopen woensdagavond werd er een kennismakingsbijeenkomst voor nieuwe leden gehouden in buurthuis De Kolk. Vier bestuursleden van de afdeling, waaronder de fractievoorzitter van de gemeenteraad Rob Poldner, alsmede de Wormerse lijstduwer Henk Onderwater, waren hierbij aanwezig.

Begeleid door uitbundig gerommel uit de krochten van de verwarming van de Kolk, werd het een informatieve avond, zeker voor de nieuwe leden, als ook voor het bestuur. Na de inleiding van voorzitter Nora Swagerman over de structuur en de werkzaamheden binnen de afdeling, vertelde Rob Poldner over het functioneren van de stadsregio en waarom het belangrijk is, dat de SP ook daar haar stem laat horen en invloed uitoefent bij het besteden van de 500 miljoen euro, die daar verdeeld wordt. Uitgebreid werd stilgestaan bij Inverdan en het standpunt en de rol van de SP hierin, die nog steeds weer verduidelijking behoeft.
De Provinciale Staten en het belang daarvan kwamen aan bod in de bijdrage van Henk Onderwater, die hiervoor als ex-Statenlid uit eigen ervaring kon putten.
Bij het rondje kennismaking werd duidelijk, dat de meeste aanwezige nieuwe leden van plan en bereid waren een actieve rol te gaan vervullen binnen de afdeling. De interesse gebieden en zwaartepunten bleken divers te zijn. Van welzijn, zoals buurthuiswerk en ouderenwerk tot milieu, verkeer, onderwijs en beter contact opbouwen met verenigingen van allochtonen. De nieuwe leden werd 3 avonden basisscholing aangeboden over lokaal actief zijn.
De voorzitter concludeerde dat het door het uitwisselen van ideeën en standpunten een zinvolle bijeenkomst was.

U bent hier