h

Werkdruk Connexxion chauffeurs te hoog

8 februari 2007

Werkdruk Connexxion chauffeurs te hoog

SP’ers stellen vragen aan Stadsregio Amsterdam

Door: Willem Croese

Zaandijk – Belofte maakt schuld moeten de SP raadsleden, Rob Poldner (Zaanstad) en Laurens Ivens (Amsterdam) hebben gedacht. Deze week hebben deze politici de staking bij busmaatschappij Connexxion bezocht met SP Tweede Kamerlid Emiel Roemer. Zij hebben beloofd een reeks vragen te stellen aan de Stadsregio Amsterdam over de overvolle dienstroosters en de werkomstandigheden van de chauffeurs.

Aan de verantwoordelijke voor het Openbaar Vervoer binnen de Stadsregio werd gevraagd wat men vindt van het arbeidsconflict op 5 en 6 februari jongstleden. Volgens SP’ers Rob Poldner en Laurens Ivens (beiden afgevaardigden voor hun gemeenten in de Stadsregio) wordt sinds 10 december 2006 gereden met een dienstrooster die de chauffeurs hebben afgewezen. De vraag was of de ‘regioraad’ hierover op de hoogte is gebracht.
De grote werkdruk levert gevaarlijke situaties op waardoor te hard gereden wordt, omdat de chauffeurs moeten jagen op tijd te zijn gezien hun dienstroosters. De krappe werktijden zijn een grote zorg voor de SP’ers. Zij onderstreepten al eerder de hoge werkdruk en vragen zich of de Stadsregio het terecht vindt dat de werknemers van Connexxion in Zaanstad staakten. Tot 31 maart moet men nog onder deze condities blijven werken. De busmaatschappij zei dan te komen met een nieuw rooster. Of dit acceptabel is werd eveneens voorgelegd.
De directie van het bedrijf is niet genegen de twee stakingsdagen uit te betalen. De juistheid willen beide raadsleden laten beoordelen door de Stadsregio.

U bent hier