h

Half mei nieuw waarnemend burgemeester Zaanstad

27 april 2007

Half mei nieuw waarnemend burgemeester Zaanstad

Het vertrek van de ene waarnemend burgemeester levert de volgende op. De sociaal-democraat Wim Dijkstra volgt Tonny van de Vondervoort half mei aanstaande op. Zo heeft Zaanstad weer een kapitein aan het roer totdat er een definitieve oplossing is.

Door: Willem Croese


Haarlem – Na het afscheid van ‘waarnemend’ burgemeester Tonny van de Vondervoort zit Zaanstad weer zonder burgemeester. Vanmiddag echter hebben de Zaanse fractievoorzitters en de commissaris van de Koningin, Borghouts besloten de heer Wim Dijkstra (PvdA) per 14 mei te benoemen tot waarnemend burgemeester. Hij zal aanblijven totdat medio oktober de definitieve burgemeester is benoemd.

SP fractievoorzitter Rob Poldner zegt ‘een goede indruk’ te hebben gekregen van de nieuwe burgervader. In de tussentijd gaat de vertrouwenscommissie verder met de sollicitatieprocedure voor een definitieve burgemeester. “Dijkstra gaat de komende zes maanden bij ons aan de slag. Er is door hem toegezegd dat hij in de tussentijd niet naar een andere baan zal zoeken,” verzekert Rob Poldner. De nieuwe waarnemend burgemeester springt in op het lopende beleid. Eventuele nieuwe klussen zullen opgepakt worden. Momenteel woont de PvdA’er in Sittard, maar Wim Dijkstra zal direct op zoek gaan naar een ‘tijdelijke’ woning in Zaanstad.

Bestuurder

De aanstaande waarnemer Wim Dijkstra (61) heeft een ruime bestuurlijke ervaring. Hij was eerder burgemeester van Udenhout (1992-1996), Oss (1996-2001) en Sittard (2001-2005). In Doetinchem was Dijkstra waarnemend burgemeester in de periode van 1 februari 2006 tot 1 oktober 2006. Daarna vervulde hij de rol van gedeputeerde in de provincie Gelderland in de periode van 1 november 2006 tot 12 april 2007.

U bent hier