h

SP Zaanstad onderzoekt stankoverlast

2 juni 2007

SP Zaanstad onderzoekt stankoverlast


SP start onderzoek naar klachten over stank in Zaanstad De Zaanstreek staat bekend om zijn geuren. Koekjes, cacao, je vindt het lekker of niet, maar als je het ruikt maak je je geen zorgen om je gezondheid.
Anders is dat met de stank die binnen komt drijven uit het Westelijk Havengebied.Dit bleek ook op 4 april 2007 tijdens de door de gemeente georganiseerde voorlichtingsavond in het Regiocollege te Zaandam.

Zaanse SP leden waren uiteraard ook onder de aanwezigen en kregen de indruk dat er niet goed naar de bewoners geluisterd wordt. De bijeenkomst riep meer vragen op dan er beantwoord werden. De bewoners klagen al jaren over de stank. Wat is er tot nu toe met de klachten gedaan en waarom komt de gemeente pas in actie als leerlingen op een school onwel worden?
Bij onderzoek door de brandweer worden nooit hoge concentraties gemeten van gevaarlijke stoffen. Maar hoe gevaarlijk is het om regelmatig aan kleine hoeveelheden te worden blootgesteld? Op 4 april is toegezegd dat er verder zal worden gesproken met buurtbewoners en er een tweede bijeenkomst georganiseerd zal worden. Gebeurt dat ook?
De Amsterdamse voorbereidingen voor uitbreiding van de benzine overslag gaan gewoon door. Er is dan wel toegezegd dat vergunningen pas vernieuwd worden wanneer de bedrijven aantoonbare maatregelen hebben genomen om overlast te voorkomen. Maar wie gaat dit controleren? En in de tussentijd? Welke maatregelen zijn er dan van kracht?
Samen met u wil de SP Zaanstreek deze en andere vragen beantwoord zien. Laat uw stem horen. Kom in actie. De SP wil u daarbij steunen. De komende tijd gaan Zaanse SP-ers de betrokken wijken in met een vragenlijst. We beginnen op zaterdag 2 juni bij het Aldi parkeerterrein op de Westzanerdijk.

U bent hier