h

Voor Guus Moot ‘nul op rekest’

20 juni 2007

Voor Guus Moot ‘nul op rekest’

Door: Willem Croese


Assendelft – SP Zaanstad raadslid Guus Moot is teleurgesteld in het onderzoek van de politie naar het plaatsen van een hakenkruis en het woord Jood op zijn tuindeur. Donderdagmiddag 7 juni heeft de SP’er de bekladding op zijn tuindeur ontdekt. Direct hierna is de politie ingeschakeld, die vervolgens de schade kwam opnemen.

Het raadslid werd geadviseerd de deur weer te schilderen. Nadat Guus Moot zijn tuindeur weer in oude staat had gebracht zat hij verslagen met zijn vrouw thuis. Met de aangifte bij de Zaanse politie en het Bureau Discriminatiezaken hoopte hij de ‘dader’ te achterhalen. Het Zaans raadslid had een vermoeden wie het gedaan zou kunnen hebben, maar dit is inmiddels een achterhaalde zaak geworden.
Vorige week sprak waarnemend burgemeester Wim Dijkstra SP raadslid Guus Moot aan met de mededeling dat hij het voorval ‘heel erg’ vond. Op last van de burgervader werd de hoofdcommissaris ingeschakeld om de onderste steen boven te krijgen. Vanmorgen werd de SP’er gebeld door de politie van het wijkteam Krommenie. “De politie zou de zaak onderzoeken. Intussen zijn wij bijna veertien dagen verder en er is niets gebeurd. Erger, vanmiddag al werd ik door de politie gebeld. Mij werd verteld dat de zaak is onderzocht,” aldus Guus Moot.
Een buurman had aan de politie verklaard dat de deur ’s morgens al beklad was in tegenstelling tot wat het raadslid beweerde. Een andere buurman zei zich niet te kunnen herinneren of het nazi symbool en de tekst ’s morgens of ’s middags op de tuindeur stond. Het verder aan de tand voelen van vier verdachten zou naar zeggen van Guus Moot volgens de politie niet meer noodzakelijk zijn, waarmee de zaak als afgehandeld beschouwd werd. “Al met al een knap staaltje van speurderswerk van onze politie. Iedereen heeft in de tussentijd kunnen zorgen voor een sluitend verhaal,” stelde Guus Moot cynisch na afloop.

U bent hier