h

Nevenfunctie Piet Keijzer in bestuur Baanstede

5 september 2007

Nevenfunctie Piet Keijzer in bestuur Baanstede

door Willem Croese


ZAANDIJK – Om problemen en belangenverstrengeling te voorkomen zijn politici verplicht hun ‘nevenfuncties’ openbaar te maken. SP wethouder Piet Keijzer is slechts bestuurslid bij het werkvoorzieningschap Baanstede.

De wethouder is lid van het Algemeen- en het Dagelijks Bestuur bij Baanstede. In het laatste Keijzerlijk Gesprek ‘Kwaliteit boven kwantiteit’ op de SP Zaanstreek website zegt Piet Keijzer hierover: ,,Het hoort bij mijn functie als wethouder. Verder heb ik absoluut geen nevenactiviteiten. Ik concentreer me op mijn werk voor Zaanstad.’’
Niet helemaal begrijpt hij de commotie over de nevenfuncties van college-leden. ,,Ik ben de enige wethouder van Zaanstad die buiten de gemeenteraad komt. De anderen waren raadsleden. In die hoedanigheid hebben zij bij het aantreden van de nieuwe raad in 2006 al hun gegevens bekend gemaakt’’, aldus Piet Keijzer.

U bent hier