h

Piet Keijzer: ‘Maatwerk is beter’

7 september 2007

Piet Keijzer: ‘Maatwerk is beter’


door Willem Croese


ZAANDIJK – De financiering van de zogenaamde ‘krachtwijken’, waar de Zaandamse wijk Poelenburg ook toebehoort, zou volgens het kabinet Balkenende IV vanuit een landelijke pot met geld van alle woningbouwcorporaties moeten komen. SP wethouder Piet Keijzer vindt het een ingewikkelde manier van geld rondpompen. Hij ziet liever lokaal ‘maatwerk’.

In het Keijzerlijk Gesprek ‘Zaanse woningmarkt ontspant’ op de SP Zaanstreek website zegt Piet Keijzer hierover:
,,Zaanse corporaties zijn bereid om geld te steken in stadsvernieuwing. In plaats van dit aan de regering te geven wordt het in de buurten geïnvesteerd. Minder bureaucratisch lijkt mij. Ik vind het voornemen van de minister centralistisch. In Zaanstad lokaal op maat werken gaat goed.’’
De SP’er zegt zelfs een fan te zijn van lokale afspraken met corporaties, zoals stadsvernieuwing en illegale verhuur. Extra geld voor de krachtwijken kan naar zijn mening beter gehaald worden uit vennootschapbelasting bij de woningbouwcorporaties, zodat het overige lokale geld geïnvesteerd kan worden in lokale plannen.

U bent hier