h

Op weg naar vitale woonwerkstad

16 november 2007

Op weg naar vitale woonwerkstad


Wethouder Piet Keijzer spreekt op Woningbeurs met ondernemers over wonen en werken in Zaanstad


Door: Willem Croese


AMSTERDAM - Onder het motto ‘Zaanstad verrast op Woningbeurs’ heeft wethouder Piet Keijzer vanmiddag extra aandacht gevraagd voor zijn stad. Buiten de gemeentegrenzen is Zaanstad te onbekend. In een toespraak op de Woningbeurs in de RAI Amsterdam heeft de wethouder ondernemers uitgelegd wat de mogelijkheden in zijn gemeente zijn.


Wethouder Piet Keijzer met bouwpakket Inverdan
Foto: Bart Homburg - Bron: Website NHD

,,Zaanstad is een vitale woonwerkstad met veel faciliteiten voor bedrijven met een scala aan bedrijventerreinen, ruimte en optimale bereikbaarheid. Wij zijn niet voor niets een stad met een ondernemend verleden en nog steeds toonaangevend in bijvoorbeeld de voedingsindustrie’’, vertelde Piet Keijzer.
De metamorfose Inverdan van het Zaandamse centrum is volgens de wethouder belangrijk om de economie te versterken. ,,Ons doel is om de komende jaren nieuwe vormen van dienstverlening en innovatie naar de stad te brengen. Ik ben ervan overtuigd dat ook u daar uw voordeel mee kunt doen’’, sprak hij tot de vele ondernemers in de RAI.
Verder kregen de toehoorders te weten dat er volop recreatie en cultuur te vinden is in en om de stad. Water speelt eveneens een grote rol in de Zaanstreek waaraan gewerkt en gewoond kan worden.

Woonvisie

De gemeente Zaanstad heeft het streven om het wonen en werken naar een hoger niveau te tillen. Het Zaans Bouwplatform, corporaties, aannemers, architecten en makelaars, overlegt regelmatig met de wethouder en zijn ambtenaren over de bouwplannen.
Nu zijn er onvoldoende keuzemogelijkheden vindt de wethouder. De kwaliteit moet omhoog en dat kan met de 5100 woningen die gebouwd worden tot 2010. ,,We streven naar een aanbod dat je op een ladder kunt wegzetten als onderdak voor daklozen, naar tijdelijk wonen, begeleid wonen, met zorg wonen, woningen voor starters en uiteindelijk een solocarrière tot en met de duurste en kwalitatief hoogwaardige niches’’, lichtte wethouder Piet Keijzer toe.
Om zover te komen beloofde hij zich hard te maken voor één woningmarkt in de Stadsregio Amsterdam. De Betaalbare Koopwoningen Zaanstad die onder de marktprijs verkocht worden is een voorbeeld die hij hanteerde om de diversiteit van woningen aan te geven. ,,Door uitbreiding van het aanbod voor midden- en hogere inkomens kunnen alle Zaankanters profiteren van het woongenot. Ook mensen met lage inkomens’’, stelde Piet Keijzer.

Woningbeurs

Tijdens de Woningbeurs op 17 en 18 november in de RAI hebben de gemeente Zaanstad en woningbouwcorporatie Parteon samen een stand, waar plezierig wonen, werken en recreëren in de Zaanstreek de sleutelwoorden zijn. Voor meer informatie kunt u terecht op www.nieuwbouwinzaanstad.nl

U bent hier