h

SP raadswerk is aanstekelijk

3 april 2008

SP raadswerk is aanstekelijk


Loes van Ree nieuweling bij SP Zaanstad raadsfractie


door: Willem Croese


ZAANDIJK - ,,In de SP Zaanstad fractie zitten mensen die er echt voor gaan en dat werkt aanstekelijk”, zegt SP'er Loes van Ree (60). Tijdens de raadsvergadering van donderdag 3 april wordt zij geïnstalleerd als 'steunfractielid' voor haar partij. De SP Zaanstad fractie heeft vijf zetels en daarbij is de hulp welkom van een kenner op het gebied van sociale vraagstukken.


Loes van Ree
Foto: Jolanda Hoogendoorn

De geboren en getogen Zaanse heeft jarenlang gewerkt als ambtenaar bij de Gemeentelijke Sociale Dienst. Loes van Ree bekleedt verschillende functies tijdens haar carrière. De laatste tien jaar is zij leider van een consulententeam. Op 1 maart 2007 eindigt deze periode, omdat zij vanaf dit moment gebruik maakt van de VUT-regeling bij haar werkgever.

Hulpdienst

Vrijwel direct, nadat Loes van Ree met pensioen is gegaan, wordt zij actief bij de SP Zaanstreek Hulpdienst. Mensen kunnen hier terecht met hun vragen en problemen. Gepokt en gemazeld is de SP'er begonnen als deskundige aan het vrijwilligerswerk.
,,Daar krijg ik vragen van mensen op sociaal en juridisch gebied en dat sluit goed aan bij mijn kennis en werkervaring. Aandacht voor mensen vind ik belangrijk, want zij worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd of verpletterd tussen de ambtelijke molens. En dan kun je naar een goede oplossing zoeken of verwijzen naar de juiste instantie”, vertelt Loes van Ree gepassioneerd over haar activiteiten.

SP Zaanstad fractie

Het raadswerk zegt zij 'interessant' te vinden, want raadsleden staan volgens haar dichtbij de mensen. Loes van Ree: ,,SP raadsleden staan zelfs tussen de mensen, waardoor zij daadwerkelijk het verschil maken. Ik heb een aantal weken meegelopen met de SP fractie om van nabij kennis te maken met de werkzaamheden. Dit is erg goed bevallen”.
Als steunfractielid kijkt zij er 'echt' naar uit om aan de slag te gaan en verder blijft de SP'er actief bij de Hulpdienst van haar partij.

U bent hier