h

De SP in Assendelft, directie Deen niet blij

11 mei 2008

De SP in Assendelft, directie Deen niet blij


Tekst: Patrick Zoomermeijer

Zaterdag 10 mei stond de SP in het langste lintdorp van Nederland: Assendelft.

We hadden onze kraam met SP-materiaal voor geïnteresseerden neergezet bij de Deen supermarkt. We deelden onze Jaarkrant, waarin de Zaanse SP verslag doet van de afgelopen periode, uit bij de ingang van de Deen, maar ook bij de Supercoop. Ook hebben een aantal SP-ers de Jaarkrant huis aan huis verspreid langs een deel van de Dorpsstraat.

We kregen veel positieve reacties. Vooral ons actieve SP-lid Klaske uit Assendelft knoopte met veel mensen een praatje aan; velen bleken haar al te kennen uit het dorp.

We hadden op het einde van de middag nog wel een aanvaring met de directie van de Deen. Die wilde niet dat wij onze Jaarkrant uitdeelden voor de ingang, dus gingen we iets verderop staan, op de openbare weg. Maar je geeft de bazen een vinger en ze willen de hele hand, zo bleek maar weer. De directie van de Deen wilde dat wij ook onze kraam, die al vanaf het begin op de openbare weg stond, zouden verwijderen. Ze begonnen te dreigen dat ze de politie zouden bellen, ook al vielen onze activiteiten onder het recht op vrije meningsuiting. Door hun houding raakten we erg vastbesloten om te blijven! Uiteindelijk geen politie gezien: die heb vast wat beters te doen... Moraal van het verhaal: de SP is here to stay!

Al met al een enerverende dag en in Assendelft komen we met onze zaterdagkraam, die telkens ergens staat in de Zaanstreek, zeker nog een keer terug.

U bent hier