h

SP scherpt Regionale OV-Visie aan

25 juni 2008

SP scherpt Regionale OV-Visie aan

Door: Rob Poldner, fractievoorzitter


Dinsdag 24 juni vond de regioraadsvergadering van de Stadsregio Amsterdam plaats. Op de agenda stond de Regionale OV-Visie. De SP heeft er in de Stadsregio Amsterdam voor gezorgd dat na het vaststellen van de OV-visie het ontwikkelen van goede plannen voor openbaar vervoer doorgaat. Zo werden voorstellen van de SP om de mogelijkheden te bekijken voor enkele nieuwe metroverbindingen ondersteund. Ook steunde de regioraad het SP-initiatief om zo snel mogelijk een busverbinding aan de oostkant van IJburg te krijgen.

Kijken naar de toekomst

SP-regioraadslid Laurens Ivens was tevreden over de behandeling. "De OV-Visie 2010-2030 van de Stadsregio gaf slechts aan welke projecten nu haalbaar en betaalbaar lijken. In een visie hoort echter ook sterk naar de toekomst gekeken te worden. En voor die toekomst gun ik ook de buitenwijken en omliggende gemeenten hetzelfde goede openbaar vervoer als Amsterdam nu al binnen de ring kent. Uitgangspunt is daarbij de aanwezigheid van dikke vervoersstromen per (stop)trein of metro, met daarnaast fijnmazig busvervoer."

Meer geld voor openbaar vervoer

Voorstellen om nieuwe metroverbindingen te overwegen werden gesteund. Zo komt er onderzoek naar een Amsterdamse Oost-West-metro, het doortrekken van metrolijn 50, een metro naar IJburg en het doortrekken van de toekomstige Noord-Zuidlijn naar zowel Zaandam/Purmerend als Schiphol/Hoofddorp. Om te zorgen dat deze ambities in de toekomst wellicht ook te realiseren zijn, zal de Stadsregio op verzoek van de SP bij de regering aandringen op meer geld voor openbaar vervoer.

Nieuw SP regioraadslid

Carlien Boelhouwer is ons nieuwe regioraadslid voor de SP geworden. Zij komt in de plaats voor Willem Paquet, die nu stadsdeelwethouder in Amsterdam is. De fractie bestaat verder uit: Maureen van der Pligt [Amsterdam], Laurens Ivens [Amsterdam], Colette Sacco [Purmerend] en Rob Poldner [Zaanstad]

U bent hier