h

De ergernis van Ed

16 september 2008

De ergernis van Ed

Door: Anna de Groot, fractielid

Ed van der Bijl, bestuurslid van de SP afdeling Zaanstreek, heeft een grote ergernis. Hij deelt zijn ergernis met een stuk of tien andere hondenbezitters. Het zit zo.
Naast het terrein van voetbalclub Fortuna in Wormerveer was een riante hondenuitrenzone. Naast de sloot aan de Wilgenkade, zeg maar. Een pad van zo’n acht tegels breed leidde naar de uitrenzone.
Dat was vroeger goed geregeld.


Ed bij de enig overgebleven hondenpoepbak

Toen kwamen er tennisbanen op het sportpark van Fortuna. Daarvoor was uiteraard meer grond nodig. Die grond werd van de gemeente Zaanstad gepacht of gehuurd.
Ook kwam er een net strookje groen met een paar bankjes voor rustende tennissers en publiek. Inmiddels is de voormalige uitrenzone nagenoeg geheel door hekken omgeven en privé- terrein geworden.


Een hek tot de sloot sluit de voormalige uitrenzone af

Ed en de andere hondenbezitters hebben nu nog maar een heel klein stukje groen om de hond uit te laten. En nog maar één hondenpoepbak. Een paadje van drie tegels breed kon er ook niet meer af.
En – de grootste frustratie – een vervangende uitrenzone kwam er ook niet. En dat terwijl er in Wormerveer al zo weinig plaats is om de hond uit te laten.

U bent hier