h

‘Doe-het-zelf Buurten in de Buurt’ in de Rosmolenwijk

20 oktober 2008

‘Doe-het-zelf Buurten in de Buurt’ in de Rosmolenwijk

Door: Anna de Groot

Op maandagavond 20 oktober hield de SP-afdeling Zaanstreek zich bezig met de ‘core business’ van de SP. Wij gingen weer eens de straat op en belden bij veel mensen aan. Een soort ‘doe- het- zelf Buurten in de Buurt’, dus.
In de Rosmolenwijk gingen we vooral in de portiekflats aan de slag.
Daarbij werden we ondersteund door SP Eerste Kamerlid Tuur Elzinga en SP Statenlid Bert Putters.


v.l.n.r. Nora, Bert, Jan, Tuur, Ronald en Patrick
Foto: Anna de Groot

Het doel van deze avond was om zoveel mogelijk antwoorden te krijgen op onze enquêtevragen, die over inkomen en inkomensverschillen gingen, dus vooral om een eerlijker verdeling van het geld over de mensheid. Er waren maar weinig ondervraagden die vonden dat inkomensverschillen groter moeten worden en geen enkele geënquêteerde vond dat er niets gedaan behoefde te worden aan exorbitante topinkomens.
En natuurlijk deelden we de ZO- krant uit.

Aanbellen bij mensen blijkt altijd weer nuttig te zijn. Want behalve antwoorden op enquêtevragen kregen we – vaak ongevraagd – ook zaken te horen die betrekking hebben op de buurt. Soms hadden mensen zelfs een ongezouten mening over politieke kwesties. Die mening kregen wij er dan gratis bij.

Vind je het ook belangrijk (en leuk) om de inwoners van Zaanstad, Wormerland, Oostzaan of Landsmeer eens persoonlijk te spreken, hun mening te vragen en je mede- inwoners te leren kennen? Houd dan goed de wekelijkse nieuwsbrief in de gaten! Hierin worden onze acties altijd aangekondigd.

U bent hier