h

Zaanse SP’ers met de politie in aanraking

5 oktober 2008

Zaanse SP’ers met de politie in aanraking

Uitdelen SP kranten niet gewaardeerd door bedrijfsleider AH

Tekst en foto: Anna de Groot, raadslid

Zaterdagmorgen 4 oktober ging een klein groepje leden van de SP Zaanstreek de nieuwe ZO-krant uitdelen op het Rosariumplein in Krommenie. Patrick Zoomermeijer en Ed van der Bijl stonden bij de ingang van Albert Heijn en knoopten gesprekken aan met het winkelend publiek. Doorgaans is dit leuk, gezellig en onderhoudend, want veel mensen vinden het prettig de SP’ers hun visie te geven op ‘de toestand in Zaanstad’.


Voor de AH op het Rosariumplein in Krommenie

Waarom het uitdelen van de ZO-krant de bedrijfsleider van de Albert Heijn winkel in het verkeerde keelgat schoot, hebben wij niet kunnen doorgronden, maar op een zeker moment kwam deze naar buiten en sommeerde op hoge toon Patrick en Ed weg te gaan. Terecht argumenteerden Patrick en Ed dat het uitdelen van gratis kranten in de openbare ruimte toegestaan is en dat de winkelier geen grond had hen weg te sturen. De bedrijfsleider kon dit controleren bij de politie.

Niet zo heel veel later arriveerde de politie, gebeld door de winkelier. De politie constateerde dat er niets aan de hand was en beloofde nog even na te gaan of het inderdáád toegestaan was in de openbare ruimte een krant uit te delen. Wij mochten blijven. De agenten wensten ons nog een prettige dag en zelfs succes.

Het is niet de eerste keer dat gepoogd werd SP-leden weg te sturen. Het gebeurde eerder bij Deen in Assendelft en bij een ander AH filiaal in Koog aan de Zaan. Gelukkig zijn er ook winkelcentra waar men niets tegen onze komst heeft. Op het drukbezochte Marktplein in Wormerveer, bijvoorbeeld.

U bent hier