h

50 euro extra voor minima

11 december 2008

50 euro extra voor minima

ZAANDIJK – Vijftig euro extra op de bankrekening is een bijdrage die van harte welkom is tijdens de feestdagen voor huishoudens met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm. Intussen heeft Zaanstad vierduizend keer het geld overgemaakt. Verwacht wordt dat het aantal uitgebreid wordt met nog eens duizend Zaankanters.

50 euro extra voor minima

Het financieel extraatje werd door staatssecretaris Ahmed Aboutaleb beschikbaar gesteld. Alle gemeenten mogen 'eenmalig' vijftig euro uitkeren aan mensen die in 2008 een periodieke uitkering levensonderhoud, bijzondere bijstand, de gemeentelijke collectieve zorgverzekering gebruikten, een bijdrage uit het Hulpfonds, een bijdrage op grond van de regeling Vergoeding duurzame gebruiksgoederen en kwijtschelding van gemeentelijke belastingen kregen.
Wie niet van deze regelingen gebruik gemaakt heeft en toch die vijftig euro wil hebben kan tot 1 februari 2009 bij de gemeente een aanvraag doen. Na inkomentoetsing en akkoord maakt Zaanstad ook dan het bedrag over.
Voor meer informatie:
Zaanstad en 50 euro regeling

" target="_blank">Bereken uw recht - 50 euro voor minima

U bent hier