h

Stapje terug voor Rob Poldner

24 december 2008

Stapje terug voor Rob Poldner


Sonja van Elmpt per 1 januari 2009 SP Zaanstad fractievoorzitter


door: Willem Croese

ZAANDAM – Vanaf 1 januari 2009 heeft de SP in de gemeenteraad van Zaanstad een nieuwe fractievoorzitter. Sonja van Elmpt neemt de voorzittershamer over van Rob Poldner, die op zijn beurt om gezondheidsredenen een stapje terugneemt. In overleg met zijn fractie heeft de SP'er besloten rustiger aan te doen. Hij gaat als raadslid verder voor zijn partij.

Rob Poldner
Rob Poldner
Foto: Willem Croese

De overvolle agenda van een fractievoorzitter is voor Rob Poldner te veel. Zijn betrokkenheid voor de gemeente en de SP geeft Rob Poldner een enorm gevoel van verantwoordelijkheid. Hierdoor heeft het enige tijd geduurd voordat hij de knoop heeft doorgehakt om te stoppen met het voorzitterschap. De stap om aan zijn gezondheid te werken wordt volledig gesteund door zowel de SP Zaanstad-fractie als het SP Zaanstreek-bestuur.

Winst

Vanaf 1996 is Rob Poldner lid van de SP. Samen met zijn partijgenoten werkt hij in die jaren mee aan de opbouw van de huidige afdeling SP Zaanstreek. Scholingen, discussies, acties en verkiezingscampagnes zijn allemaal zaken waar hij zijn aandeel in heeft.
Sinds 2002 is Rob Poldner zeer nauw betrokken bij het raadswerk voor zijn partij. In 2004 wordt hij raadslid. De verkiezingen van 7 maart 2006 worden voor de SP een groot succes. De partij groeit in de Zaanse gemeenteraad van twee naar vijf zetels.

College

Na die verkiezingswinst nemen Piet Keijzer en Rob Poldner deel aan de onderhandelingen voor het nieuwe gemeentebestuur. De SP is daarna vertegenwoordigd in het college. Piet Keijzer is sinds 20 april 2006 wethouder en Rob Poldner wordt dan fractievoorzitter.
Voor de Zaanse SP'ers is het aanvankelijk wennen om als actiepartij nu ook bestuurlijk actief te zijn. Het is in die tijd Rob Poldner alles aangelegen uitleg te geven over het beleid van het college. Hij heeft dit zowel binnen als buiten de partij met gedrevenheid gedaan. En dat allemaal naast het raadswerk en de vele verplichtingen als fractievoorzitter.

Al die drukte is voor Rob Poldner nu voorbij. De komende maand neemt hij rust op zijn vakantiebestemming. Na terugkomst in januari kan en gaat de SP'er in hart en nieren als raadslid aan het werk.

U bent hier