h

En hier is ... SP Wormerland

12 januari 2009

En hier is ... SP Wormerland

Nico Heijmans: ,,De SP tomaat komt op aan de horizon van Wormerland.”

Door: Willem Croese

WORMER – Het SP Zaanstreek bestuur heeft besloten dat leden in de gemeente Wormerland hun eigen afdeling kunnen oprichten. Over een half jaar wordt beoordeeld of de Wormerlanders verder gaan met de afdeling in oprichting. Ook wordt er dan gekeken of de SP mee gaat doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2010.

In zijn nieuwjaarstoespraak afgelopen vrijdagavond stelde SP Zaanstreek waarnemend voorzitter Patrick Zoomermeijer: ,,De SP heeft in Wormerland veel krediet opgebouwd en dan is een afdeling in oprichting verdiend.”
SP Wormerland kaderleden Henk Onderwater, Martin van der Kolk, Henk Mak en Hans Mandjes hadden begin december 2008 een gesprek over het verzoek om afdeling te worden met Nico Heijmans (SP partijbestuur) en Rob Huygens (SP Zaanstreek). Gegevens werden uitgewisseld, zoals het statutair minimaal aantal van vijftig leden om een SP afdeling te starten, de reeds uitgevoerde en lopende activiteiten en kandidaat bestuursleden. Aan die voorwaarden voldeden de Wormerlandse SP'ers.
,,Doorgaan”, reageerde Rob Huygens enthousiast na afloop van die bijeenkomst. En Nico Heijmans deed er een schepje bovenop door te zeggen: ,,De SP tomaat komt op aan de horizon van Wormerland.” De SP partijbestuurder beloofde zijn volwaardige steun te geven aan de opbouw van de afdeling. SP Wormerland woordvoerder Henk Mak: ,,Heel blij ben ik met deze stap, want nu kunnen wij nog meer betekenen in de gemeente dan dat wij al deden.”

U bent hier