h

Enthousiaste start SP Wormerland

21 april 2009

Enthousiaste start SP Wormerland


Henk Mak: ,,Wij gaan ervoor!”


Door: Willem Croese

WORMER – Met de leus ‘De tomaat komt op in Wormerland’ is een enthousiaste groep SP’ers uit die gemeente aan de slag gegaan met een eigen afdeling. Op vijf april hebben de Wormerlanders groen licht gekregen van het landelijke SP-partijbestuur. De eerste stappen zijn gisterenavond gezet tijdens de ledenvergadering in het Verenigingsgebouw aan de Dorpsstraat.

Als voorzitter van de kersverse afdeling in oprichting heeft Henk Mak zich opgeworpen. ,,Het is een bijzondere avond. De afgelopen twee jaar hebben wij naar dit moment gewerkt met een heel goede groep. Wij gaan ervoor! Zelfs voor de volle 150 procent.” Trots zegt SP Zaanstreek voorzitter Patrick Zoomermeijer te zijn op deze serieuze poging. Enthousiasme en passie spelen volgens hem een grote rol. ,,En nu moet SP Wormerland zich helemaal uit de broek vechten.”

Jaarplan

Een onbekende partij is de SP in Wormerland niet. Bij de landelijke verkiezingen op 22 november 2006 staat de partij zelfs op de tweede plaats in deze gemeente. ,,Een goed signaal”, zegt Henk Mak.
,,Met een marktkraam zijn wij begonnen om onze standpunten duidelijk te maken. De uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is er eentje. Het Wmo-loket in Wormerland is gevestigd in het gemeentehuis. Een naar onze mening veel te hoge drempel. Er zijn betere plekken.”
Ook de aanbesteding van het openbaar vervoer in Wormer is een heet hangijzer. Tussen de Zaandammerweg en de Zandweg is geen busverbinding meer. Arriva vindt het niet nodig. In een gesprek met de SP heeft VVD-wethouder Saelman laten weten de aanbesteding voor dit stuk terug te halen. Tot groot ongenoegen van de SP Wormerland is daar nog niets van gebleken.


SP Wormerland bestuur

Volgende week maakt het vijfkoppige bestuur een jaarplan, waarin ook het centrumplan, thuiszorg, jongeren, verkeer en milieu belangrijke speerpunten zijn. Zeven duizend folders worden momenteel verspreid onder het motto ‘SP timmert stevig aan de weg in Wormerland’.

De ledenvergadering is afgesloten met een hapje en een drankje als een feestelijk begin van de gloednieuwe afdeling. Henk Onderwater: ,,Bij de Wormerlandse bevolking is de SP goed overgekomen en dat gaan wij nog meer waarmaken.”

U bent hier