h

Studio City gaat weg: hoe nu verder?

22 april 2009

Studio City gaat weg: hoe nu verder?

SP start groot onderzoek samen met ouders en bewoners

Naar aanleiding van brieven en emails van een aantal verontruste ouders is SP Zaanstreek gisteren begonnen met een huis-aan-huis enquête onder de bewoners van Studio City in Zaandam. Samen met een groepje ouders en jongeren bellen we overal aan om een aantal vragen te stellen.


Dominique en Skye in actie

In maart dit jaar stuurt ZVH de bewoners een brief waarin geëist wordt dat ze een formulier ondertekenen waarop staat dat ze Studio City vrijwillig voor 17 december 2009 zullen verlaten. Als ze het formulier niet voor 1 april 2009 insturen zal ZVH een juridische procedure starten , waarvan de kosten voor deze bewoners zijn.
De jongeren die niet hebben getekend hebben inmiddels een brief gekregen van advocatenkantoor Nagtegaal & Jong uit Zaandam.
Een aantal ouders heeft hierover contact gezocht met ZVH en omdat dat niets oplevert ook met de SP. Sommigen hebben zelfs ten einde raad een eigen advocaat in de hand genomen.


poster op het raam van de algemene ruimte

Ook de SP'ers hebben geïnformeerd bij ZVH en de gemeente, maar vinden het daarnaast belangrijk te weten te komen hoe het nu met alle bewoners gaat.
Nog niet met alle jongeren is gesproken, maar een aantal zaken zijn nu al duidelijk. Veel jongeren hebben uit angst voor problemen de brief van ZVH ondertekend en een grote groep heeft nog geen idee of ze op tijd andere betaalbare woonruimte kunnen vinden.
Het onderzoek gaat door en nieuwe berichten hierover zullen volgen.

U bent hier