h

Carla Schuddeboom stopt als raadslid voor de SP in Zaanstad

20 mei 2009

Carla Schuddeboom stopt als raadslid voor de SP in Zaanstad

Vandaag heeft SP raadslid Carla Schuddeboom een brief gestuurd aan de burgemeester van Zaanstad waarin zij meedeelt met onmiddellijke ingang haar raadszetel op te geven.

Carla Schuddeboom heeft zich ruim drie jaar volop ingezet voor het raadswerk, maar ook altijd tijd vrij gemaakt voor andere activiteiten binnen de afdeling. Het bestuur van de SP afdeling Zaanstreek heeft alle begrip voor haar beslissing en is blij dat zij wel binnen de afdeling actief wil blijven.
Hieronder leest u haar ontslagbrief.

Krommenie, 20 mei 2009

Geachte mevrouw Faber,

Tot mijn spijt moet ik u meedelen dat ik mij verleden week genoodzaakt heb gezien het politieke vertrouwen in de SP wethouder en een groot deel van de SP fractie in onze gemeente op te zeggen. De consequentie die ik daaruit nu wil en moet trekken is dat ik mijn raadszetel per vandaag ter beschikking stel.

De directe aanleiding tot deze stap is het positieve standpunt dat de wethouder heeft ingenomen ten aanzien van de verkoop van de Nuon aandelen. Tot mijn ontsteltenis volgt het grootste deel van de fractie hem in die opstelling. Zoals u ongetwijfeld weet is de hele SP tegen die verkoop en is dat een principieel punt voor de partij. Dit geldt ook voor mij. Als SP vinden wij dat nutsvoorzieningen in handen van de gemeenschap moeten blijven en dat we moeten doen wat we kunnen om daarvoor te zorgen.

De fractie, het afdelingsbestuur en de wethouder hebben hierover zeer langdurig en diepgaand van gedachten gewisseld. Daarbij werd het steeds duidelijker dat de verschillen van inzicht niet overbrugd zouden worden. Het ‘ja’ van de fractie tegen de verkoop is genuanceerd, zoals ook mijn ‘nee’ tegen de verkoop genuanceerd is. Ook ik vind een goed sociaal beleid en de zorg voor de zwaksten van groot belang. Niet alleen in Zaanstad, maar in onze hele samenleving. Maar ik denk niet dat hun belangen gediend zijn bij een voortschrijdende liberalisering en privatisering.

In de afgelopen jaren zijn er vaker verschillen van politiek inzicht geweest tussen mij en de meerderheid van de fractie, aangaande standpunten en visies. Ik heb soms flink moeten slikken, maar me altijd loyaal opgesteld. Uiteindelijk verschillen we nu op een heel principieel punt van mening. Daardoor is een voor mij onwerkbare situatie ontstaan in de fractie.

Dat neemt niet weg dat ik ook heel goede dingen heb zien gebeuren in deze collegeperiode. Ik heb dan ook geen spijt van de tijd die ik heb mogen meedoen aan het bestuur van deze gemeente. Integendeel, ik heb het een voorrecht gevonden en het gaat me zeer aan mijn hart dat het zo moet aflopen. Ik had dit ook niet verwacht.

Ik blijf, als inwoner en als SP lid, op een constructieve manier betrokken bij het wel en wee van onze gemeente.

Met vriendelijke groet,

Carla Schuddeboom

U bent hier