h

65 blijft 65!

3 oktober 2009

65 blijft 65!

"SP, zorg daar alsjeblieft voor!"

In het hele land voert de SP actie tegen de verhoging van de AOW leeftijd. SP Zaanstreek haalde vandaag in twee uur tijd bijna 200 handtekeningen op bij winkelcentrum Gibraltar in Zaandam.

Natuurlijk zijn we blij met zoveel handtekeningen, maar het belangrijkste waren de gesprekken die we met zoveel mensen voerden. Er is duidelijk bijna geen draagvlak voor de maatregel om de AOW leeftijd te verhogen naar 67 jaar.

Wel vond bijna iedereen dat het veel flexibeler moet. Iedereen die na 65 door wil en kan blijven werken moet die mogelijkheid hebben, maar voor zeer velen is zelfs 65 niet haalbaar. Een van de mensen die wij spraken verwoordde het aldus:
"Sommige mensen werken prettig en gezond door na hun 65e. Maar bij sommige beroepen zoals stratenmaker ben je al versleten op je 50e. Dan heb je je leven gegeven aan de maatschappij. Dan verdien je een goed en vroeg pensioen. SP, zorg daar alsjeblieft voor!"

We gaan voorlopig door met deze actie, ook op andere plekken in de Zaanstreek. De vakbonden gaan volgende week in het hele land actievoeren.
Woensdag 7 oktober vinden in het hele land zogeheten 65-minuten-acties plaats, die als doel hebben de vakbondsleden en overige werknemers te mobiliseren in het protest tegen de verhoging van de AOW-leeftijd.
In Zaandam vindt deze actie plaats bij het Albert Heijn distributiecentrum Grote Tocht in Zaandam op bedrijven- terrein Westerspoor Zuid van 11.50 tot 13.00 uur.
Ook SP Zaanstreek steunt deze actie en is daar vanaf 11.30 uur aanwezig.

U bent hier