h

Dat heb ik weer

18 oktober 2009

Dat heb ik weer

SP’er Cynthia Gruben geïnstalleerd als steunfractielid in Zaanse raad

Tekst en foto: Willem Croese

ZAANDAM – Zij glundert van oor tot oor, want bossen bloemen versieren haar woonkamer. Cynthia Gruben (35) is afgelopen donderdagavond geïnstalleerd als SP steunfractielid. Die handeling is bijna fout gegaan. Burgemeester Geke Faber vergeet de geloofsbrieven en commissielid Anneke Snijders leest de verkeerde tekst voor.


Cynthia Gruben bedolven onder de bloemen

,,Dat heb ik weer. Als ik met een gezelschap van tien mensen in een restaurant aan tafel zit ben ik de enige die een kruidnagel in het eten heeft. En dat hoort niet”, reageert Cynthia Gruben achteraf laconiek. Uiteindelijk heeft de burgemeester de plechtigheid rechtgezet en is de SP’er steunfractielid geworden voor haar partij. Bloemen heeft ze gekregen van de gemeente Zaanstad, de SP en GroenLinks.
Met grote belangstelling heeft zij de afgelopen tijd raads- en commissievergaderingen bijgewoond om te zien hoe de parlementaire politiek in de praktijk is. Ze zegt het interessant te vinden hoe verschillende mensen anders tegen dingen aankijken.
In welke commissies Cynthia Gruben de SP gaat vertegenwoordigen is nog onbekend. Haar voorkeur is sport. Niet zo vreemd, want zij is bestuurslid van de Zaanse krachtsport- en worstelvereniging De Halter. Samen met de fractie zal zij eerdaags hierover beslissen.
De dagelijkse kost verdient de Zaandamse als schadebemiddelaar bij een grote verzekeringsmaat- schappij. Daarnaast is zij mantelzorger voor enkele familieleden. Verder zet zij zich in voor een bewonerscommissie in de Rosmolenwijk. Al met al is Cynthia Gruben druk bezet, maar zij zegt het steunfractielidmaatschap prima er bij te kunnen doen.

U bent hier