h

IJzel en sneeuw in de Zaanstreek

10 januari 2010

IJzel en sneeuw in de Zaanstreek

Riet Kokenberg: “Wees solidair met je oudere buurtgenoten”

Riet Kokenberg staat voor SP Zaanstad op de kandidatenlijst op plek 5. Als manager thuiszorg ziet ze de gevolgen van het winterweer voor ouderen en gehandicapten. “Voor iedereen die goed ter been en jong is is dit de tijd van hun leven; sleeën, schaatsen en sneeuwpoppen maken. Maar voor wie slecht ter been is zoals onze ouderen is dit een minder leuke periode. Eenzaamheid is al een probleem onder deze doelgroep, maar nu kunnen ze nog niet eens naar buiten om hun dagelijkse boodschappen te halen”.

In de wijken Westerwatering en Westerkoog, waar Riet verantwoordelijk is voor de thuiszorg, gaan de verzorgenden op dit moment lopend naar de mensen. Ze zijn meer reistijd kwijt, maar op deze wijze worden alle klanten die zorg nodig hebben toch bezocht. “Kanjers zijn het”, zegt Riet.

Voor alle ouderen en gehandicapten die geen zorg ontvangen doet zij een beroep op de solidariteit van de bewoners in de Zaanstreek. “Maak het stoepje van een oudere buurtgenoot schoon en doe een boodschap voor een oudere buurvrouw/man”.
Ook wijst ze op de mogelijkheid om de burenhulpcentrale van Welsaen (via de vrijwilligers centrale) in te schakelen.

Voor het sneeuwvrij maken van de stoepen bij de zorgwoningen heeft Riet contact gezocht met de wijkmanager van de gemeente. Het strooizout was op, maar zij hoopt dat er zand gestrooid gaat worden zodat de ouderen hun vuilnis weer zonder te vallen weg kunnen brengen.

Riet Kokenberg staat helemaal achter de SP slogan voor de verkiezingen “Jij + Ik = Wij”.
“Laten we daar dit jaar voor gaan!”, is haar oproep.

U bent hier