h

De SP maakt het verschil!

21 februari 2010

De SP maakt het verschil!

Tien redenen om SP te stemmen

De SP heeft de afgelopen vier jaar deel uitgemaakt van het gemeentebestuur van Zaanstad. In het college werden wij vertegenwoordigd door onze wethouder Piet Keijzer. En niet zonder resultaat! De SP heeft in de afgelopen periode bewezen te kunnen besturen, en wel op basis van menselijke waardigheid, gelijkwaardig- heid en solidariteit.

Natuurlijk willen we nog veel meer doen en het kan altijd beter: zie ons verkiezingsprogramma .
Ook zullen wij de bezuinigingen die Den Haag over ons uit wil storten niet zonder slag of stoot accepteren. Maar we hebben in de afgelopen vier jaar een aantal klinkende resultaten geboekt, waarvan we durven te stellen dat die er zonder de collegedeelname van de SP niet zouden zijn geweest.

Tien redenen om SP te stemmen:

1. Menselijk sociaal beleid

Mensen met een inkomen tot 110% van het sociaal minimum kunnen gebruik maken van de minima- voorzieningen. Wat betreft de SP wordt deze grens verhoogd tot 120%.

2. Inburgeren zonder drempels

Mensen die verplicht moeten inburgeren om de Nederlandse taal en cultuur te leren, krijgen hun bijdrage van 270 euro terug als zij de cursus netjes volgen. Zo is er een financiële drempel om mee te doen in onze samenleving dankzij de SP opgeheven. Iedereen doet mee!

3. Inverdan geen bodemloze put meer

Het winkelhart in Zaandam dat nu vorm begint te krijgen, is mede dankzij de SP voorzien van een zogenaamde financiële dam: eventuele tekorten gaan niet ten koste van de algemene middelen van de gemeente. Inverdan zal dus niet ten koste gaan van andere belangrijke zaken, zoals bijvoorbeeld sociaal beleid.

5. Woningbouw op peil

Mede dankzij de inzet van onze SP-wethouder is de woningbouw in Zaanstad op peil gebleven. Dit in tegenstelling tot veel andere gemeenten in de regio. Ook staan er veel betaalbare koopwoningen op stapel, de zogenaamde BKZ-woningen.

6. Een financieel gezonde gemeente

Neoliberale partijen geven vaak hoog op van een gezonde financiële huishouding. Zeker in Zaanstad hebben ze dat de afgelopen decennia niet waargemaakt. De SP wel: dankzij onze inbreng is er veel puin geruimd dat andere partijen in het verleden hebben veroorzaakt. Schulden worden afgelost, jaren aan achterstallig onderhoud wordt de komende jaren aangepakt.

7. Zaanstad groen en duurzaam

Dankzij de SP worden ganzen niet meer gedood, maar wordt de ganzenoverlast op diervriendelijke wijze opgelost. Straatverlichting kan nu 's avonds uit waar de verkeerssituatie en de veiligheid dat toelaat. De SP is zonder voorbehoud vóór een klimaatneutraal Zaanstad in 2020.

8. Bewoners krijgen meer invloed

De SP heeft mede vormgegeven aan de wijkgerichte aanpak van de gemeente Zaanstad. Er is nog een lange weg te gaan, maar projecten die onder dit college zijn opgestart voldoen nu aan de zogenaamde participatieladder. Onze SP-wethouder heeft de trend gezet met inspraak in de 21e eeuw door het wijkreferendum over de toekomst van het terrein van het gemeentehuis aan het Bannehof.

9. Slopen? Nu even niet!

Onze SP-wethouder heeft zich er succesvol voor ingezet dat sloop alleen mag als er aan bepaalde volwaarden wordt voldaan. De belangrijkste twee zijn: pas slopen als de nieuwbouw op schema is en renoveren in plaats van sloop waar mogelijk.

10. Geen telefonische indicatiestelling meer

Mede dank zij de SP wordt de Wmo in Zaanstad nu redelijk goed uitgevoerd en worden mensen die hulp of een aanpassing in huis nodig hebben thuis bezocht. Hierdoor kan veel beter worden ingeschat wat echt nodig is en wordt maatwerk geleverd.

U bent hier